Cookie Preferences
close
Communication
Reading time icon
10
min read
April 25, 2022
Apr 25, 2022

20 must-have Instagram Direct Message templates voor jouw bedrijf

Pim de Vos
Written by
Pim

Niet zo lang geleden werd Instagram alleen gebruikt om mooie foto’s te delen met vrienden en familie. Maar tegenwoordig zijn ook bedrijven steeds actiever op dit sociale platform. Dit is duidelijk te zien in het aantal toenemende DMs. 

Of het nou een klant is die vraagt om de status van een bestelling of een merk dat contact opneemt met een influencer, de DM inbox is de hotspot geworden voor zakelijk contact op Instagram. Het is de plek waar je écht met nieuwe mensen kan connecten. 

Om je te helpen voorbereiden op deze goudmijn aan potentiële gesprekken, hebben we 20 Instagram Direct Message templates verzameld voor jouw bedrijf. Ze geven je de juiste inspiratie om het beste te halen uit elke mogelijk situatie. 

De beste Instagram Direct Message templates voor bedrijven

Contact opnemen

Laten we beginnen met DMs die je kan sturen voor een eerste contactmoment. Op Instagram is het voor merken makkelijk om contact op te nemen met bestaande volgers of potentiële partners. Ben je klaar voor wat inspiratie? 

Promotionele berichten

 1. Hoi! Bedankt voor het volgen. Als blijk van onze waardering kan je de kortingscode [code] gebruiken op onze website. Tot snel!
 1. Hey! 👋  Morgen lanceren we ons nieuwe [product]. Niemand weet dit nog, omdat we onze Instagram volgers als eerste op de hoogte willen stellen. Morgen om 12.00 uur starten we met adverteren voor de rest van de wereld. Wees er dus snel bij! Hier is de link: [link].
 1. Hallo! Zoals je misschien wel weet, zijn onze Instagram volgers altijd de eerste die toegang krijgen tot nieuwe producten en kortingen. Maar wist je ook dat we een nieuwsbrief hebben? In deze nieuwsbrief leer je meer over alles wat er bij [merk] gebeurt en blijf je op de hoogte van alle aankomende lanceringen. Schrijf je hier in: [link].
 1. Hallo daar! Ik wilde je even een kort berichtje sturen om je te laten weten dat we momenteel geweldige deals op onze website hebben. Wacht niet te lang, onze voorraad is gelimiteerd. 
 1. Hoihoi! Je hebt ons de vorige keer gevraagd naar [product]. Helaas hadden we dit product toen niet meer op voorraad, maar ik wil je laten weten dat we de voorraad weer hebben aangevuld. Je vindt het product hier: [link]. Laat het ons weten als we je nog ergens anders mee kunnen helpen. 

Samenwerken met een influencer

 1. Hey you! We volgen je nu al een tijdje en zijn erg onder de indruk van je profiel. Vooral je laatste post was echt top! Ik neem contact met je op omdat we beginnen met een nieuwe campagne en we graag met je willen samenwerken. Laat het me weten als je geïnteresseerd bent! 
 1. Hi! Mijn naam is [naam] en ik neem contact met je op om je te laten weten dat ik je profiel echt te gek vind. We zijn benieuwd of je al eerder met een merk hebt samengewerkt. Zo niet, dan adviseer ik je om daar eens over na te denken. Je profiel is daar 100% geschikt voor. Als het je leuk lijkt, kunnen we een meeting plannen om de mogelijkheden voor een samenwerking met [merk] te bespreken. Ik hoor het graag! 
 1. Hoi! Zoals je kunt zien, hebben we recent de nieuwe campagne voor [product] gelanceerd. We zijn momenteel op zoek naar partners die ervoor openstaan om het product te promoten. Uiteraard voor een mooie vergoeding. Sta jij hiervoor open? Laat het me weten, dan neem ik contact met je op om de details te bespreken. 

Klantenservice

Naast het opnemen van contact met andere Instagram gebruikers, ontvang je (hopelijk) ook berichten van je klanten. In dat geval wil je in de mogelijkheid zijn om snel en duidelijk te reageren. Een merk dat snel reageert, wordt namelijk erg gewaardeerd op Instagram. De volgende klantenservice templates kunnen goed van pas komen: 

Reageren op klachten

 1. Hi [klantnaam]. Wat vervelend om te horen dat je een slechte ervaring met ons hebt gehad. Als je me laat weten wat er precies is misgegaan, zorg ik ervoor dat dit onmiddellijk intern wordt opgepakt. 
 1. Hallo [klantnaam], mijn naam is [medewerker]. Het spijt me om te horen dat [klacht]. Dit is niet de service die wij onze klanten willen bieden. Ik pak dit direct intern op en wil je daarnaast een kortingscode geven om het goed te maken. Met de code [kortingscode] ontvang je 30% korting bij je volgende bestelling. Ik weet dat het niet alles oplost, maar het is wel het minste wat ik kan doen. 
 1. Hi [klantnaam]. Allereerst wil ik mijn excuses aanbieden voor je slechte ervaring met ons. We streven ernaar om de best mogelijk klantervaring te bieden, maar dat is in deze situatie duidelijk niet gelukt. Laat me alsjeblieft weten wat er precies gebeurd is, zodat we dit tot op de bodem kunnen uitzoeken en oplossen. 

Reageren op feedback

 1. Hallo daar! Allereerst bedankt voor je feedback. We waarderen elke suggestie die we krijgen om onszelf te verbeteren, vooral van onze klanten. We nemen je input dan ook zeker mee. Geniet van je dag! 
 1. Hoi! Ik wil je laten weten dat ik je bericht heb gelezen en je feedback waardeer. We bewaren alle input die we krijgen en gebruiken dit om onszelf elke dag weer te verbeteren. Mocht je ooit meer feedbackpunten voor ons hebben, voel je dan vrij om een berichtje te sturen. Bij [bedrijf] pakken we alle feedback met beide handen aan. 
 1. We zijn niets zonder onze loyale volgers. Daarom waarderen we het enorm dat je feedback met ons hebt gedeeld. We zullen je feedback in onze volgende meeting bespreken en willen je deze kortingscode geven als blijk van waardering: [kortingscode]. 
 1. We vinden het geweldig als klanten de tijd nemen om ons van feedback te voorzien. We waarderen het niet alleen, maar willen je er ook van verzekeren dat we je feedback daadwerkelijk oppakken. We streven ernaar om ons [product/service] elke dag weer te verbeteren. En jij speelt daar een belangrijke rol in. 🤝

Vragen over bestellingen

 1. Hey jij! Je kan direct bestellingen plaatsen via Instagram Shopping of op onze website: [link]. Laat het me weten als je verder nog vragen hebt! 
 1. Hallo. 😄 Je vindt alle informatie over je bestelling in je account: [link]. Kan je de informatie niet vinden? Laat het me dan weten, dan kijk ik direct met je mee. 
 1. Het is nooit gemakkelijk om de juiste maat te kiezen, zeker online. Daarom hebben we een speciale webpagina gemaakt waarop alle informatie staat die je nodig hebt om de juiste keuze te maken: [link]. 

Vragen over de verzending

 1. Hallo daar! We bieden verschillende verzendmogelijkheden aan om ervoor te zorgen dat jij je bestelling zo snel mogelijk ontvangt, op een tijdstip dat jou het beste uitkomt. Bekijk de verschillende opties op [link]. Twijfel niet om een berichtje te sturen als je nog meer vragen hebt. 

Retouren en retourbeleid 

 1. Hi, bedankt voor je bericht. Je kan je producten retourneren binnen [nummer] werkdagen en ontvangt het volledige bedrag terug. Meer informatie over ons retourbeleid kan je hier vinden: [link]. 

Hoe gebruik je Instagram Direct Message templates

Er zijn twee manieren om deze Instagram Direct message templates te gebruiken. 

De eerste manier is om de templates in te stellen als quick replies in je Instagram Business account. Je leert hier hoe dat werkt. 

Een andere manier is om een klantenservice platform te gebruiken, zoals Trengo. Dit heeft de volgende voordelen: 

 • Je kan je Instagram DMs beheren samen met al je andere kanalen (zoals WhatsApp en e-mail)
 • Je kan gesprekken automatiseren met templates, auto-replies en zelfs chatbots
 • Je kan gemakkelijk samenwerken met collega’s door gesprekken toe te wijzen en in chat threads te praten

Je kunt ons klantenservice platform gratis uitproberen voor 14 dagen. Het koppelen van Instagram is binnen enkele minuten gedaan, dus je kan direct aan de slag.

Lees meer: 

Pim de Vos
Written by
Pim
Senior Content Marketer

Table of Contents