Cookie Preferences
close
Communication
Reading time icon
10
min read
November 25, 2020
Nov 25, 2020

15 beste live chat begroetingen voor een hogere conversie

Liselot Hofman
Written by
Liselot
live chat begroetingen

Stel je voor: je loopt een winkel in, kijkt rond en ziet nergens een medewerker staan. Wie zou je kunnen helpen? Waar moet je betalen? Je krabt achter je oor en bedenkt dat er wel eens iets goed mis kan zijn. Want wie let er op de winkel? Bij wie moet ik afrekenen? Is er iets aan de hand?

Op een website is dit natuurlijk niet helemaal hetzelfde. En toch zit je ook daar wel eens met vragen. Door een live chat aan je website toe te voegen, zullen klanten zich nooit af hoeven te vragen waar ze terecht kunnen. De real-life winkelervaring wordt gemakkelijk online nagebootst.

Nog belangrijker is dat een live chat je conversie verhoogt. Door live chat begroetingen te gebruiken, stuur je het gesprek in de juiste richting om jouw specifieke conversiedoel te bereiken.

In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over live chat begroetingen en geef je 15 beste live chat begroetingen die je zelf kunt gebruiken.

Wat is een live chat begroeting?

Een live chat begroeting is het eerste bericht dat je verstuurt naar de klant via live chat. Deze begroeting is vaak afhankelijk van de situatie of de klantvraag.

Wanneer een bezoeker live chat opent op je website kun je direct indruk maken door het sturen van een sterke begroeting.

wat is live chat

Met Trengo kun je gemakkelijk een begroeting maken voor zowel je live chat als alle andere communicatie kanalen, zoals e-mail, Facebook Messenger en WhatsApp Business.

Hoe kan een goede live chat begroeting je conversie verhogen?

Een live chat begroeting kan je conversie verhogen door:

  • Het verbeteren van je reactietijd;
  • Het bieden van 24/7 service;
  • Het verzamelen van waardevolle leads;
  • Het toenemen van klanttevredenheid;
  • Het verbeteren van de algemene klantervaring.

Hoe ziet een effectieve live chat begroeting er uit?

Voordat ik begin met de 15 voorbeelden zijn hier 3 belangrijke pijlers om aan te denken wanneer je een live chat begroeting schrijft.

1. Duidelijk

Eén van de grootste ergernissen zijn lange wachttijden. De grootste ergernis is echter lange wachttijden zonder enige duidelijkheid daarover. Hoe lang moet er nog worden gewacht? Geef de klant duidelijkheid en wees specifiek. Ik zal je laten zien waarom dat zo belangrijk is.

Bijvoorbeeld:

1) We zijn elke werkdag geopend.

2) We zijn geopend op maandag tot vrijdag van 08.00-17.00.

De eerste begroeting is vaag. De klant vraagt zich nog steeds af of hij op dinsdag om 18.00 uur kan bellen of niet.

De tweede begroeting is duidelijk en maakt de mogelijkheid dat de klant contact opneemt groter.

2. Eerlijk en transparant

We kennen allemaal het gezegde: “Eerlijkheid duurt het langst.” Wil je je klanten behouden? Wees dan eerlijk en transparant. De waarheid dat je team een super drukke dag heeft, wordt door je klant gewaardeerd. Excuses niet.

3. Menselijk

Stel het je nog eens voor. Dat je de winkel inloopt, maar dit keer word je begroet door een robot. Ook een verwarrende situatie, toch?

Klanten vinden het fijn als ze met een menselijke toon aangesproken worden. Het liefst een fijne balans tussen professioneel en informeel. Zorg er dus voor dat geautomatiseerde berichten niet klinken alsof ze zijn geschreven dor een robot. Geef ze een vleugje menselijkheid.

P.S. Hier kunnen emojis goed van pas komen 😄

15 beste live chat begroetingen

Om eerlijk te zijn bestaat er niet zoiets als ‘de beste begroeting’. Het is allemaal afhankelijk van de situatie waarin je zit. Daarom heb ik een lijst gemaakt met 15 live chat begroetingen voor verschillende situaties.

Live chat begroetingen voor algemene situaties

Chat is een informeel kanaal voor directe communicatie. Houdt het dus kort, vriendelijk en in lijn met de identiteit van je bedrijf.

1. “Bedankt voor je berichtje! We komen binnen 24 uur bij je terug. Vriendelijke groet, team [bedrijfsnaam]”

2. “Hallo daar! Welkom bij [bedrijfsnaam]. We komen zo snel mogelijk bij je terug. In de tussentijd kun je alvast ons help center checken. Met [nummer] artikels vind je misschien al het antwoord op je vraag.”

3. “Hi! Leuk je hier te zien. Was je al op de hoogte van de 50% korting op al onze schoenen? De kortingscode is XXXX. Veel winkelplezier en laat het ons weten als je nog vragen hebt.”

Het eerste voorbeeld is de begroeting die wij zelf gebruiken tijdens openingstijden. We laten de klant weten dat we aanwezig zijn en scheppen duidelijke verwachtingen.

Live chat begroetingen voor e-commerce

Live chat is een erg interessant kanaal om de conversie van je e-commerce bedrijf op te krikken. Ik heb zelf bijvoorbeeld vaak een webshop verlaten omdat ik twijfelde over de juiste maat van een shirtje. Een eenvoudig gesprekje via live chat had me hier over de streep kunnen trekken.

Product

Wanneer je de klant wil informeren over verschillende soorten maten:

4. “Hoi! Bedankt voor het winkelen bij [bedrijfsnaam]. Mocht je niet zeker zijn van je maat, check dan onze maattabel hier: [link naar online maattabel]. Voel je vrij om contact op te nemen voor meer hulp.”

Prijzen

Het kan zijn dat je klant hulp nodig heeft bij het afrekenen. In dat geval kun je de volgende begroeting gebruiken:

5. “Hallo. Je hebt betaald en je order is succesvol ontvangen. Je ontvangt een e-mail met alle orderinformatie.”

Verzending

In het geval dat een klant meer wil weten over de verzendkosten:

6. “Hi! De verzendkosten zijn € 3,95 in Europa. Voor meer informatie over de verzending, verwijzen we je graag door naar de volgende pagina: [link naar pagina met verzendinformatie].”

Live chat begroetingen voor klantsupport

7. “Hoi, bedankt voor je bericht. Ons support team zal je vraag in behandeling nemen en doorsturen naar de juiste medewerker. We komen bij terug binnen 24 uur.”

8. “In de tussentijd kan je ons help center checken met antwoorden op veelgestelde vragen: [link naar help center].”

Bovenstaande chat begroetingen verlagen de werkdruk voor je medewerkers. Daarnaast vinden klanten het prettig als ze zichzelf kunnen helpen. Vooral tijdens het wachten op een reactie in de live chat.

Met Trengo maak je gemakkelijk een eigen help center. Hierin plaats je artikelen die antwoord geven op veelgestelde vragen. Zo kunnen klanten op zoek naar informatie zonder hulp van een medewerker.

Seizoensgebonden live chat begroetingen

Door het jaar heen zijn er verschillende seizoensgebonden activiteiten. Of je het nou druk hebt tijdens de kerstdagen of je team voorbereid op moederdag: soms is het nodig om klanten te informeren tijdens deze chaotische tijd. Dit doe je bijvoorbeeld zo:

9. “All we want for Christmas… is you! We zijn blij dat je er bent. Laat het ons weten als je een vraag hebt. Door de kerstdrukte duurt het wellicht wat langer dan je gewend bent, maar we zorgen ervoor dat ook jouw kerstwens in vervulling gaat.”

Live chat begroetingen voor speciale gelegenheden

Naast seizoensgebonden activiteiten vinden er ook gebeurtenissen plaats waar we geen grip op hebben. Je kunt je klant hierover informeren met de volgende begroeting:

10. “Hoi, fijn je hier te zien. Hoe kan ik je vandaag helpen? Wegens de huidige omstandigheden kan het wat langer duren voor je een reactie ontvangt. We hopen op je begrip. 🙏”

Live chat begroetingen na sluitingstijd

Je wilt je klanten na sluitingstijd liever niet laten wachten tot de volgende ochtend. Gelukkig is dat met live chat niet nodig.

Stuur de klant naar de homepage

11. “Bedankt voor je bericht. We zijn momenteel gesloten, maar zullen morgenochtend direct bij je terug komen. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op onze website: www.trengo.com.”

Stuur de openingstijden door

Bij Trengo gebruiken we na sluitingstijd de volgende begroeting:

12. “Bedankt voor je bericht! We helpen je graag maar zijn momenteel gesloten 🕦 (bekijk onze openingstijden op trengo.com/businesshours). We komen bij je terug op de volgende werkdag. ⏰

In de tussentijd kun je alvast een kijkje nemen in ons help center op help.trengo.com. Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Wie weet vind je je antwoord zonder hulp van ons team.

Groetjes,

Team Trengo”

Met deze begroeting wijzen we weer op ons help center en delen we onze openingstijden zodat klanten weten wanneer ze ons kunnen bereiken.

Live chat begroetingen om leads te verzamelen

Door live chat te gebruiken kun je van een website bezoeker een klant maken. Hoe? Vraag de bezoekers om contactgegevens achter te laten en kom zo snel mogelijk bij ze terug.

13. “Hoi! Bedankt voor je bericht. Laat je naam en emailadres achter, dan komt ons Sales team binnen 24 uur bij je terug.”

Zelfs na sluitingstijd kun je met live chat begroetingen leads verzamelen. Dit is hoe wij het doen:

14. “Hi there! We zijn momenteel gesloten en kunnen je bericht daarom niet beantwoorden. Laat je naam en emailadres achter, dan komen we binnen 24 uur bij je terug. Team Trengo.”

Het is ook mogelijk om je bezoekers automatisch te begroeten. Bijvoorbeeld wanneer ze naar de prijzen kijken.

15. “Hallo. Ik zie dat je naar onze prijzen kijkt. 👀 Als je je naam en emailadres achterlaat, helpen we je graag met het vinden van de oplossing voor jouw bedrijf.”

Gebruik live chat begroetingen voor conversie

Met Trengo voeg je gemakkelijk live chat toe aan je website en verhoog je de conversie. In de inbox kun je naast live chat ook andere kanalen koppelen, een eigen help center maken en communicatie automatiseren.

[embed_nl_signup]

Liselot Hofman
Written by
Liselot

Table of Contents