januari 31, 2022 10 min read

Telegram bot maken? Dit is wat moet je weten

Written byLiselot Hofman
Telegram bot

In 2021 heeft Telegram wereldwijd meer dan 500 miljoen actieve gebruikers per maand. De messaging app is daarmee een grote concurrent voor WhatsApp en Facebook Messenger. Dus zet Telegram in voor jouw klantenservice. En haal hier het optimale uit door een Telegram bot te maken.

Telegram heeft zijn populariteit grotendeels te danken aan hun privacy policy, omdat dit steeds belangrijker wordt voor de moderne consument. Steeds meer en meer klanten melden zich aan op Telegram. Dus ook bedrijven kunnen er niet meer omheen.

Allereerst: wat is een chatbot?

Een chatbot is een geautomatiseerde gesprekspartner die je inzet op communicatiekanalen zoals WhatsApp, live chat, Facebook Messenger en Telegram. Deze gescripte AI tool gaat gesprekken met klanten aan. En is geprogrammeerd om voor teams supportvragen op te lossen. Terwijl de bot tegelijkertijd klantgegevens verzameld.

Telegram bot

Met een Telegram bot vergroot je je beschikbaarheid, versnel je je reactietijd en boost je de klanttevredenheid. En zo’n Telegram bot maak je binnen een klantenservicesoftware als Trengo. Trengo’s chatbot lost supportvragen op, stuurt klanten door naar de juiste collega en beantwoordt veelgestelde vragen.

De voordelen van een chatbot

De chatbot heeft de volgende voordelen, omdat het:

Klanttevredenheid vergroot: je verzekert klanten van een snel antwoord. Ze hoeven niet te switchen tussen kanalen. Of doorgestuurd te worden naar een andere afdeling voor de nodige support.

Reactietijd verbetert: chatbots zijn altijd beschikbaar – dag en nacht. Ook reageren ze sneller dan het licht.

Kosten en tijd bespaart: chatbots nemen tijdrovende taken over zodat jouw team zich focust op de complexe vragen.

Hoe maak je een Telegram bot?

Om te beginnen koppel je je Telegram account aan Trengo’s klantenserviceplatform. Want in Trengo maak je je eigen no-code chatbot. Alle Telegram messages komen daar samen met al je andere kanalen in één inbox.

Je kiest tussen twee verschillende soorten chatbots:

1. De standaard chatbot

Een gesprek met een standaard chatbot lijkt sprekend op een gesprek tussen jouw medewerkers en je klant. Wanneer de klant een vraag stelt herkent de chatbot sleutelwoorden en reageert deze met vooraf ingevulde antwoorden. In het gesprek hieronder herkent de chatbot bijvoorbeeld het sleutelwoord ‘shipping costs’. En voorziet de klant snel van een passend antwoord.

Meer over chatbots

Telegram bot maken

2. De flowbot

De flowbot voert op een andere manier gesprekken met klanten. In plaats van te reageren op open vragen, stelt de flowbot zelf multiple-choice vragen. Op basis van het antwoord wordt de klant doorgestuurd naar het juiste team. Of vullen zij de handige informatie in.

Meer over flowbots

Alles over het verschil tussen een flowbot en een chatbot

3 manieren om een Telegram bot te maken

Met zo’n 55.2 miljoen actieve Telegram gebruikers per dag zal het aantal gesprekken via dit kanaal snel toenemen. Gelukkig is er dan de chatbot om werk uit handen te nemen.

Haal alles uit de chatbot! En gebruik hem op deze manier:

1. Beantwoord veelgestelde vragen

Wij durven te stellen dat een groot deel van de klantvragen over hetzelfde gaat. Vaak gaat het over:

  • Retouren
  • Voorraad
  • Openingstijden
  • Verzendkosten

Maar het kost jouw team veel tijd om steeds weer te antwoorden op dezelfde vraag. Laat dit daarom aan de chatbot over! De chatbot herkent de vraag en antwoord met relevante informatie.

Tip: leer meer over het gedrag van je klant voordat je een chatbot maakt. Welke vragen worden het meest gesteld? Gebruik hier automatisering! Voeg labels toe aan gesprekken. Want zo stel je op basis van de meest voorkomende labels makkelijk vragen voor je chatbot in.

2. Behandel support vragen door dynamische content te gebruiken

Met dynamische content maak je elk klantgesprek persoonlijk. Als je een nieuwsbrief ontvangt van je favoriete merk, herken je misschien de volgende zin: “Hi [naam]”. Dynamische content is de content tussen […]. Deze verandert op basis van klantinformatie.

Trengo’s chatbot kan dynamische content ontvangen en vinvullen door integraties met o.a. Shopify en Picqer. Door deze integraties wordt het voor de chatbot mogelijk om klanten te helpen met:

  • Order status en informatie
  • Productvragen
  • Product informatie
Telegram not maken met dynamische content

3. Verzamel leads door klantinformatie op te vragen

De chatbot verzamelt klantinformatie en slaat het op onder een contactprofiel in Trengo. Na het verzamelen van de informatie stuurt de chatbot het gesprek door naar je team. Zo ontvangt jouw sales team een mooie lijst met potentiële klanten. Inclusief volledige klantprofielen!

Telegram bot maken voor leads

Een Telegram bot maken met Trengo?

Voeg je Telegram toe aan jouw kanalen dan bereiken klanten je makkelijk via hun favoriete platform. En zet Telegram optimaal in voor klantenservice. Maak in Trengo makkelijk een chatbot te maken die jouw team ondersteunt. Met snellere en betere service dan ooit tevoren.

Probeer Trengo gratis uit 🚀

Bij Trengo is thuiswerken alleen geen obstakel meer om ons werk goed te kunnen blijven doen. Ben je benieuwd naar onze gedeelde team inbox? Probeer het zelfs dan eens uit, dat kan twee weken helemaal gratis.

Begin je gratis trial

Meer dan 20.000 bedrijven gingen je voor.

Written by Liselot Hofman

More great articles