januari 31, 2022 10 min read

Een Telegram bot maken: wat moet je weten?

Written by
Telegram bot voorbeeld

In 2021 heeft Telegram wereldwijd meer dan 500 miljoen actieve gebruikers per maand. De messaging app is daarmee een grote concurrent voor WhatsApp en Facebook Messenger. Dus zet Telegram in voor jouw klantenservice. En haal hier het optimale uit door een Telegram bot te maken.

De populariteit van Telegram is geen verrassing.

Telegram heeft zijn populariteit grotendeels te danken aan hun privacy policy, iets wat steeds belangrijker wordt voor de moderne consument. Steeds meer en meer klanten melden zich aan op Telegram. Dus ook bedrijven kunnen er niet meer omheen.

Allereerst: wat is een chatbot?

Een chatbot is een geautomatiseerde gesprekspartner die je inzet op communicatiekanalen zoals WhatsApp, live chat, Facebook Messenger en Telegram. Deze gescripte AI tool gaat gesprekken met klanten aan. En is geprogrammeerd om voor teams simpele supportvragen op te lossen. En tegelijkertijd klantgegevens te verzamelen.

Telegram bot

Met een Telegram bot vergroot je je beschikbaarheid, versnel je je reactietijd en boost je de klanttevredenheid. En zo’n Telegram bot maak je binnen een klantenservice software als Trengo. Trengo’s chatbot lost simpele supportvragen op, stuurt klanten door naar de juiste collega en beantwoordt veelgestelde vragen.

De voordelen van een chatbot

Zo’n chatbot heeft de volgende voordelen:

Vergroten van klanttevredenheid: je verzekert klanten van een snel antwoord. Ze hoeven niet te switchen tussen kanalen. Of doorgestuurd te worden naar een andere afdeling voor de nodige support.

Verbeteren van reactietijd: chatbots zijn altijd beschikbaar – dag en nacht. Ze reageren sneller dan het licht.

Besparen van tijd en kosten: chatbots nemen tijdrovende taken over zodat jouw team zich focust op de gecompliceerde vragen.

Hoe maak je een Telegram bot?

Om te beginnen koppel je je Telegram account aan Trengo’s klantenservice platform. Want in Trengo kun je je eigen no-code chatbot maken en ontvangen. Alle Telegram messages komen dan samen met al je andere kanalen in één inbox.

Je kiest hier tussen twee verschillende soorten chatbots:

1. De standaard chatbot

Een gesprek met een standaard chatbot lijkt sprekend op een gesprek tussen jouw medewerkers en je klant. Wanneer de klant een vraag stelt herkent de chatbot sleutelwoorden en reageert deze met vooraf ingevulde antwoorden. In het gesprek hieronder herkent de chatbot bijvoorbeeld het sleutelwoord ‘shipping costs’. En voorziet de klant snel van een passend antwoord.

Meer over chatbots

Telegram bot maken

2. De flowbot

De flowbot voert op een andere manier gesprekken met klanten. In plaats van te reageren op open vragen, stelt de flowbot zelf multiple-choice vragen. Op basis van het antwoord wordt de klant doorgestuurd naar het juiste team. Of vullen zij de juiste informatie in.

Meer over flowbots

Alles over het verschil tussen een flowbot en een chatbot

3 manieren om een Telegram bot te maken

Met zo’n 55.2 miljoen actieve Telegram gebruikers per dag zal het aantal gesprekken via dit kanaal snel toenemen. Gelukkig zet je de chatbot in om wat werk uit handen te geven. We lopen snel door de drie manieren waarop je een chatbot voor Telegram gebruikt:

1. Beantwoord veelgestelde vragen

Ik durft te stellen dat een groot deel van je klantvragen over hetzelfde gaat. De volgende onderwerpen komen vaak aan bod:

  • Retouren
  • Voorraad
  • Openingstijden
  • Verzendkosten

Maar het kost jouw team veel tijd om steeds weer antwoord te geven op dezelfde vraag. Laat dit daarom aan de chatbot over! De chatbot herkent de vraag en antwoord met relevante informatie.

Tip: leer meer over het gedrag van je klant voordat je een chatbot maakt. Welke vragen worden het meest gesteld? Voeg labels toe aan gesprekken. Want dan stel je op basis van de meest voorkomende labels makkelijk vragen voor je chatbot in.

2. Behandel support vragen door dynamische content te gebruiken

Met dynamische content maakt jouw chatbot elk klantgesprek persoonlijk.

Als je een nieuwsbrief ontvangt van je favoriete merk, herken je misschien de volgende zin: “Hi [naam]”. Dynamische content is de content tussen […]. Deze verandert op basis van klantinformatie.

Trengo’s chatbot kan dynamische content ontvangen door integraties met bijvoorbeeld Shopify en Picqer.

En door deze integraties wordt het voor de chatbot mogelijk om klanten te helpen met:

  • Order status en informatie
  • Productvragen
  • Product informatie
Telegram not maken met dynamische content

3. Verzamel leads door naar klantinformatie te vragen

De chatbot verzamelt klantinformatie en slaat het op onder een contactprofiel in Trengo. Na het verzamelen van de informatie stuurt de chatbot het gesprek door naar je team. Zo ontvangt jouw sales team een mooie lijst met potentiële klanten. En volledige klantprofielen!

Telegram bot maken voor leads

Een Telegram bot maken met Trengo?

Het is tijd om Telegram toe te voegen aan jouw kanalen. Zodat al jouw klanten je makkelijk bereiken! Zet Telegram optimaal in te zetten voor je klantenservice. Door in Trengo makkelijk een Telegram bot te maken die jouw team ondersteunt. Met snellere en betere service dan ooit tevoren.

Probeer Trengo gratis uit 🚀

Bij Trengo is thuiswerken alleen geen obstakel meer om ons werk goed te kunnen blijven doen. Ben je benieuwd naar onze gedeelde team inbox? Probeer het zelfs dan eens uit, dat kan twee weken helemaal gratis.

Begin je gratis trial

Meer dan 20.000 bedrijven gingen je voor.

Written by

More great articles