5 Tips om het zakelijke WhatsApp-nummer te communiceren

Communicatie
September 16, 2017

WhatsApp voor bedrijven stelt organisaties in staat om met klanten handig te communiceren. Klanten hoeven op deze manier niet lang meer aan de telefoon te hangen en hebben op deze manier geen last meer van de vervelende keuzemenu’s en wachtrijen. Een zakelijk WhatsApp-nummer bij Trengo is gemakkelijk aan te vragen, maar hoe kan dit nummer nou het beste gecommuniceerd en onder de aandacht gebracht worden zodat klanten WhatsApp-berichten sturen naar uw bedrijf? Met deze tips om zakelijk het WhatsApp-nummer te communiceren komt het helemaal goed!

1. Communiceer het WhatsApp-nummer

De website is vaak het eerste kanaal waar klanten op kijken als ze in contact willen komen met uw bedrijf. Daarom is daarom van belang dat het WhatsApp-nummer duidelijk op de website vermeld staat. Dit kan op meerdere manieren in de website verwerkt worden zodat de bezoeker dit WhatsApp-nummer ziet staan. Vermeld bijvoorbeeld het nummer alleen (het liefst met een WhatsApp-icoon) op duidelijke wijze op de contactpagina. Om misverstanden te voorkomen is het handig om erachter te zetten dat het alleen gebruikt wordt voor WhatsApp en dat er niet op gebeld kan worden. Tevens kan het beste de openingstijden erachter of eronder vermeld worden, zodat bezoekers geen valse hoop krijgen op reacties buiten openingstijden voor uw zakelijke WhatsApp-hulp en support.

Gebruik de zakelijke website-widget om het WhatsApp-nummer maximaal te communiceren

Voor klanten hebben wij een mooie functionaliteit beschikbaar gesteld waardoor het zakelijke WhatsApp-nummer snel en gemakkelijk gecommuniceerd kan worden naar potentiele klanten. Klanten van Trengo hebben namelijk de mogelijkheid om zeer eenvoudig een website widget aan te maken en deze vervolgens te plaatsen. Op de WhatsApp website-widget staat uw nummer en de openingstijden van het bedrijf vermeld. Zo valt het nummer optimaal op en staat deze op iedere pagina van de website.

2. Plaats het WhatsApp-nummer op zakelijke sociale media

Sociale media komt vaak op de tweede plaats als om binding van klanten gaat. Onze tip is daarom om regelmatig een nieuwsartikel voorbij te laten komen waarin het zakelijke WhatsApp-nummer wederom gecommuniceerd wordt. Denk bijvoorbeeld om het WhatsApp-nummer op Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Google Plus of andere sociale media te communiceren. Wij kunnen altijd op maat geschikte WhatsApp-banners ontwerpen die u op deze kanalen gebruikt kunnen worden.

3. Communiceer het WhatsApp klantenservice-nummer in nieuwsbrieven

Stuurt u vaak een nieuwsbrief naar uw klanten? Dan is een nieuwsbrief de perfecte manier om het WhatsApp-nummer hierin te verwerken. Op deze manier bereikt u op snelle wijze veel van uw zakelijke klanten. Wijd er bijvoorbeeld een nieuwsartikel over en laat klanten weten over welke zaken (en wanneer) klanten contact op kunnen nemen via uw zakelijke WhatsApp-nummer. De drempel wordt na het eerste contact enorm laag om uw bedrijf te WhatsAppen. Dit brengt vele voordelen met zich mee.

4. Vermeld het zakelijke WhatsApp-nummer op drukwerk

Als klanten veelal uw filiaal of bedrijf bezoeken is het een leuke manier om een raamsticker te laten bedrukken met daarin het WhatsApp-nummer vermeld. Een ideale manier om ook de klant te laten weten dat uw bedrijf op WhatsApp vertegenwoordigd is. Het zorgt er tevens voor dat u een onderwerp heeft om een gesprek over aan te knopen voor of na afloop van het gesprek.

5. Vermeld het WhatsApp-nummer in de voicemail van uw zakelijke telefoonnummer

Waar veel bedrijven niet aan denken, maar wat zeker niet onopgemerkt mag blijven is het communiceren van uw WhatsApp-nummer in de voicemail. Klanten krijgens vervolgens buiten openingstijden de voicemail of antwoordapparaat te horen waarin medegedeeld wordt dat klanten kunnen WhatsAppen met uw bedrijf om alsnog direct de vraag kwijt te kunnen. Zo hoeft u of de klant niet terug te bellen en wordt het gesprek opgeslagen via WhatsApp in Trengo. Op deze manier kunnen klanten toch direct hen brandende vraag kwijt en wordt u per e-mail op de hoogte gebracht dat er een nieuw WhatsApp-gesprek gestart is via uw zakelijke WhatsApp-nummer.

   Deel dit artikel van Patrick 🚀

Tags

Andere interessante artikelen

10 WhatsApp Business welkomstberichten voor een goede eerste indruk

Ken je het gezegde ‘beoordeel een boek nooit op de kaft?’…

Lees verder
Telegram bot voorbeeld

Een Telegram bot maken: alles wat je moet weten

In 2021 heeft Telegram wereldwijd meer dan 500 miljoen actieve gebruikers per…

Lees verder

WhatsApp Business: de ultieme gids voor bedrijven

In de afgelopen jaren is de manier waarop we met elkaar communiceren…

Lees verder

Blijf up to date

Ontvang maandelijks geweldige content in je inbox. Geen spam.
Alleen geweldige content, we delen niet je gegevens met derden.