Communicatie
March 18, 2018

De officiële WhatsApp business koppeling is live!

Patrick Meutzner
Patrick Meutzner

We hebben het al eerder aangekondigd, maar nu is het moment echt aangebroken: je kunt vanaf nu Trengo inzetten om WhatsApp berichten te beantwoorden met een team van collega’s! Dankzij een samenwerking met een van de partners van WhatsApp kunnen wij als eerste Nederlandse multi-channel inbox jullie organisatie aansluiten op de officiële WhatsApp Business oplosing.

Frankwatching, Carglass en van der Valk zijn al bereikbaar via WhatsApp Business

Inmiddels zijn ook de eerste organisaties al succesvol aangesloten op de zakelijke oplossing voor WhatsApp. Zo kun je Frankwatching nu bijvoorbeeld appen met een vraag over het volgen van een online cursus of het bijwonen van een event, superhandig! Een team van medewerkers bij Frankwatching zit klaar om de binnengekomen appjes te voorzien van een antwoord.

Bovendien is het in Trengo mogelijk om WhatsApp te combineren met alle andere communicatiekanalen in één overzichtelijke inbox. Op die wijze kun je een appende klant met een muisklik terugbellen of voorzien van een uitgebreide offerte via de mail.

Het grote voordeel van deze officiële WhatsApp Business API is wel dat je als bedrijf bereikbaar bent op een van de meest gebruikte communicatiekanalen van de klant. Daarnaast heeft de klant via WhatsApp veel opties om informatie te delen met de organisatie. Zo kan iemand met een barst in de voorruit van de auto zijn locatie delen met Carglass, zodat zij precies weten waar ze naartoe moeten voor een reparatie. Ook het delen van meerdere foto’s, video’s, contacten en bestanden wordt ondersteund.

Whatsapp Business voor jouw bedrijf?

Wekelijks worden er via Trengo verschillende bedrijven toegalaten tot deze zakelijke WhatsApp oplossing. Via dit formulier kun je jouw ook aanmelden voor WhatsApp en zo geniet je al snel van een officieel goedgekeurd WhatsApp Business account. Zo kan de klant met al zijn vragen bij jullie terecht via WhatsApp. Dit kan in het begin natuurlijk best even wennen zijn, maar met deze tips zijn alle collega’s helemaal klaar om te appen!

Meer weten over wat WhatsApp Business kan doen voor jouw organisatie? Stuur ons dan even een appje!

Deel dit artikel van Patrick 🚀

Tags

Andere interessante artikelen

kerstgroeten voor live chat

29 beste kerstgroeten voor live chat

Net wanneer je klaar bent met het schrijven van kerstkaarten naar tante Jo en ome Cor, stuit je…

Lees verder
Instagram DM's beantwoorden via API

Coming soon: Instagram DMs beantwoorden via API

Binnenkort kunnen jij en je team in de DM’s van…

Lees verder
live chat begroetingen

15 beste live chat begroetingen voor een hogere conversie

Stel je voor: je loopt een winkel in, kijkt rond en ziet nergens een…

Lees verder

Blijf up to date

Ontvang maandelijks geweldige content in je inbox. Geen spam.
Alleen geweldige content, we delen niet je gegevens met derden.