April 28, 2022 10 min read

Een Instagram DM auto-reply instellen [een quick guide]

Written by

In de afgelopen jaren is Instagram uitgegroeid tot een belangrijk communicatiekanaal voor bedrijven. (Potentiële) klanten nemen contact op met bedrijven via comments en DMs om vragen te stellen en producten te bestellen. 

Instagram biedt dus een geweldige kans, maar neemt ook extra werkdruk met zich mee. Klanten verwachten snelle antwoorden, terwijl je team niet altijd tijd heeft. Door het instellen van een Instagram DM auto-reply, kan je klanten toch de service bieden die ze verwachten. 

De voordelen van een Instagram DM auto-reply 

Zoals ik al zei, is snelheid op Instagram erg belangrijk. In de huidige tijd van instant gratification, scoren bedrijven die snel reageren extra punten. Maak je een account aan zonder het goed te beheren, dan gaat dat je punten kosten. 

Enkele jaren geleden begrepen klanten nog dat ze voor het opnemen van contact naar je website moesten gaan, bijvoorbeeld via de link in je Instagram bio. Maar tegenwoordig willen steeds minder mensen het platform verlaten. 

Met een auto-reply voor Instagram DMs, geef je klanten altijd een snel antwoord. Of het nou na sluitingstijd is en je de klant wilt laten weten wanneer je weer terug bent, of het een bericht is om de klant te laten weten dat je door onverwachte drukte wat later reageert. 

Hoe krijg je de auto-reply feature op Instagram DM? 

Simpel gezegd: dat kan niet. Instagram heeft deze feature niet. Daarom heb je een andere applicatie nodig om auto-replies te versturen. 

Er zijn verschillende apps die je hiermee kunnen helpen. Al deze apps hebben verschillende features die hen speciaal maken. Met Trengo’s klantenservice platform kan je Instagram DMs beheren samen met al je andere kanalen in één overzicht. Je kan een overzicht bewaren van al je communicatie, samenwerken aan DMs met collega’s en gesprekken automatiseren met auto-replies. 

Het instellen van een Instagram DM auto-reply in Trengo

Allereerst koppel je je Instagram account aan Trengo. Om dit te kunnen doen, moet je een Instagram Business account hebben. Het instellen is binnen enkele minuten gedaan en hierna is het mogelijk om direct te reageren op comments en DMs vanuit je inbox. 

Nu is het tijd voor het instellen van de auto-reply. Dit is ook zo gedaan: 

 1. Ga naar settings > automation > auto replies
 2. Klik op het groene + teken. 
 3. Vul het bericht in dat je wilt versturen tijdens openingstijden
 4. Vul het bericht in dat je wilt versturen na sluitingstijd. 
 5. Kies op welke dagen je de auto-reply wilt versturen (je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de auto-reply alleen in het weekend te activeren).
 6. Klik op ‘Opslaan’. 

[CTA BLOK]

Inspiratie: 8 Instagram auto-reply voorbeelden

Nu je weet hoe je je eigen auto-replies voor Instagram kunt instellen, is het tijd voor wat welverdiende inspiratie. Hieronder vind je een paar goede voorbeelden van Instagram auto-replies, die je kunt gebruiken voor je bedrijfsaccount. 

 1. “Bedankt voor je bericht! We komen bij je terug binnen 24 uur. Groetjes, team [bedrijf].”
 1. “Hoi! Welkom bij [bedrijf]. We komen ze snel mogelijk bij je terug. In de tussentijd kan je ons help center checken voor meer informatie: [link]. We hebben er veel tijd in gestoken, dus misschien vind je hier al het antwoord op je vraag.” 
 1. “Hallo! We willen je laten weten dat we je bericht hebben ontvangen en contact opnemen voor we sluiten om [tijd].”
 1. “Bedankt dat je contact met ons opneemt via Instagram. We komen zo snel mogelijk bij je terug.” 
 1. “Hi! Goed om je hier te zien! Wist je al dat we momenteel 50% korting geven op al onze producten? De kortingscode is XXXX. Laat het ons alsjeblieft weten als je nog vragen hebt, dan komen we zo snel mogelijk bij je terug!” 
 1. “Hallo daar! We zijn momenteel gesloten maar we komen bij je terug om [tijd]. In de tussentijd kan je ons nieuwe blogartikel [titel] hier lezen: [link].”
 1. “Hi! Welkom bij [bedrijf]. We hebben je bericht ontvangen en komen bij je terug binnen [tijdsbestek].”
 1. “Bedankt voor je bericht! We zijn momenteel gesloten maar komen morgenochtend direct bij je terug.

Kijk voor meer informatie op onze website: www.trengo.com.”

Aan de slag met je eerste auto-reply voor Instagram 

We hopen dat je na het lezen van deze quick guide, klaar bent om aan de slag te gaan met je eerste auto-reply voor Instagram. Maak een gratis account aan bij Trengo voor 14 dagen en ervaar hoe onze tool je leven makkelijker en sneller maakt. 

Written by

More great articles