Communicatie
December 30, 2019

Wat kost WhatsApp Business? Wij zochten het voor je uit

Luuk
Luuk Vreeburg

Intro

Dankzij de officiële business API van WhatsApp kun je nu gemakkelijk communiceren met jouw klanten via WhatsApp Business. Om gebruik te maken van de WhatsApp Business API dien je samen te werken met een van de officiële business partners van WhatsApp. Wie zijn deze partners en wat zijn de kosten die zij rekenen?

  • Wat kost WhatsApp Business? 
  • Wie zijn de officiële partners?
  • Interface voor de WhatsApp Business API

Wat kost WhatsApp Business?

WhatsApp Business sjabloon berichten versturen kan al vanaf €0.0715 per bericht. De kosten om met een klant te communiceren verschillen per aanbieder. Maar het is al mogelijk vanaf $0.005 per bericht. Sommige partijen geven volumekortingen op grote hoeveelheden berichten. Hoe meer berichten je verstuurt, hoe goedkoper de WhatsApp berichten dus zijn. Weer andere aanbieders rekenen geen bedrag per bericht, maar hebben een vaste prijs per maand.

WhatsApp Business Partners

Er zijn verschillende business partners van WhatsApp die hun API aanbieden zodat jij berichten kan versturen. Er zijn drie bedrijven waarmee je in Nederland een connectie kunt maken op de API van WhatsApp. Dit zijn Twilio, Messagebird en de Trengo Business Partner. 

Twilio

Twilio is een Amerikaans cloud communicatieplatform gevestigd in San Francisco, California. In 2018 sloot Twilio een overeenkomst met WhatsApp waardoor zij nu de officiële WhatsApp Business API aanbieden.

Kosten Twilio voor sjabloon-berichten: $0.085 per bericht

Kosten Twilio voor door klant geïnitieerd gesprek: $0.005 per bericht, zowel voor verstuurde als ontvangen berichten.

Trengo Business Partner

Trengo is een Nederlandse startup die de voordeligste oplossing voor WhatsApp Business aanbiedt. Zo hoef je alleen eenmalig het nummer bij de WhatsApp partner van Trengo te registreren voor €350,- en betaal je maar €30,- per maand om de server draaiende te houden. Er worden verder geen kosten voor een door een klant geïnitieerd gesprek gerekend.

Kosten Trengo voor sjabloon-berichten: € 0.0715 – beschikbare volume kortingen

Kosten Trengo voor door klant geïnitieerd gesprek: Gratis

Nummer registratie: eenmalig € 45,- per nummer.

Server kosten: € 45,- euro per maand per nummer. 

Lees hier wat sjabloon berichten zijn.

Interface voor de WhatsApp Business API

Grote kans dat jij geen team van developers in huis hebt om de verbinding te bouwen. Gelukkig werken al deze partijen ook samen met andere software oplossingen. Via deze partijen kun jij gemakkelijk WhatsApp berichten versturen. 

WhatsApp Business inbox

Trengo werkt samen met Twilio, Messagebird en de Trengo preferred supplier. Via de Trengo inbox kun je gemakkelijk via WhatsApp communiceren met je klanten. Door je aan te melden bij Trengo begeleiden wij jou in het process om je nummer te registreren bij WhatsApp. Als je nummer is goedgekeurd is, kun je direct aan de slag!

Vragen over al onze oplossingen met betrekking tot WhatsApp Business? Neem gerust contact met ons op, wij beantwoorden al jouw vragen graag!

Lees ook: 

Share this article from Luuk 🚀

Tags

More great articles

Dit zijn de 15 allerbeste review tools in 2020

Bij Trengo hechten wij superveel waarde aan de tevredenheid van onze klanten. Onze klanten…

Read Story
WhatsApp as chat on your website

3 manieren om WhatsApp als chat op je website aan te bieden

WhatsApp wordt voor bedrijven steeds populairder om in te zetten als klantcontactkanaal. Steeds meer klanten vinden het…

Read Story
WeChat as a customer service tool

Zo gebruik je WeChat als klantenservice tool voor de Chinese markt

Het zal vast geen verrassing zijn dat elk moderne bedrijf een sterke…

Read Story

Stay right up to date

Get great content to your inbox every week. No spam.
Only great content, we don’t share your email with third parties.