Alles over de WhatsApp Business App (gratis)

Communicatie
June 4, 2021

Waar WhatsApp voorheen vooral gebruikt werd voor privé gesprekken, word het tegenwoordig ook zakelijk ingezet. Met de WhatsApp Business App kunnen bedrijven gemakkelijk contact leggen met klanten voor sales en service. Het is een laagdrempelige vorm van klantcontact die steeds populairder word. Het grootste voordeel? De WhatsApp Business App is helemaal gratis.

Je leert in dit artikel:

  • Wat de WhatsApp Business App is
  • Het verschil tussen WhatsApp en de WhatsApp Business App
  • Hoe je aan de slag kunt met WhatsApp Business

Wat is de WhatsApp Business App?

WhatsApp Business is gratis te downloaden. De app is speciaal ontwikkeld voor kleine bedrijven met weinig personeel die niet al te veel berichten ontvangen. Met de app leg je gemakkelijk contact met je klanten, promoot je producten en services en bied je snelle klantenservice.

De WhatsApp Business App
Bron: WhatsApp

Het verschil tussen WhatsApp en de WhatsApp Business app

Als het ‘broertje van’ is WhatsApp Business in de basis hetzelfde als WhatsApp. WhatsApp Business is alleen veel uitgebreider met features speciaal voor zakelijke gebruikers.

Dit zijn de voordelen van WhatsApp Business ten opzichte van WhatsApp:

Creëer een zakelijk WhatsApp Business profiel

In WhatsApp Business kun je een zakelijk profiel aanmaken waarmee je (potentiële) klanten meer over je bedrijf vertelt. In dit zakelijke profiel kun je informatie zetten zoals je bedrijfsnaam, een bedrijfsomschrijving, openingstijden, e-mail adres, enzovoorts.

WhatsApp Business App profiel
Bron: WhatsApp

Maak een productcatalogus aan

WhatsApp Business gaat verder dan chatten, je kunt hier zelfs direct verkopen. Klanten hoeven niet meer te switchen naar je website en de gehele transactie vindt plaats in de app.

Daarom is het in WhatsApp Business ook mogelijk om een productcatalogus aan te maken. In deze catalogus kun je producten plaatsen met afbeelding, beschrijving en prijs.

Bron: WhatsApp

Automatiseer berichten en antwoorden

Met WhatsApp Business kun je berichten automatiseren en daarmee je reactietijd en service verbeteren. Je kunt hiervoor de volgende tools gebruiken:

Quick replies

Je kunt quick replies gebruiken om veelgestelde vragen snel en makkelijk te beantwoorden. Quick replies zijn gemakkelijk in te stellen door berichten die je vaak stuurt op te slaan. Hierna kun je ze hergebruiken door het juiste antwoord te selecteren in de chat.

Automatiseren in de WhatsApp Business App
Bron: WhatsApp

Auto-replies

Een auto reply komt goed van pas wanneer je afwezig bent en niet direct kunt reageren. Je klant ontvangt dan na het versturen van een bericht direct een antwoord. Zo weten klanten waar ze aan toe zijn en hoef je niet in te zitten over onbeantwoorde vragen. Je kunt bijvoorbeeld ook een automatische begroeting maken met een warm welkom.

Bron: WhatsApp

Houd je contacten en gesprekken op orde

Als je WhatsApp Business optimaal gebruikt, loopt het aantal contacten en gesprekken al snel op. Gelukkig kun je de app ordenen door labels te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan labels als ‘nieuwe klant’, ‘nieuwe order’ en ‘betaald’.

Je kunt je overzicht filteren op de verschillende labels waardoor je gesprekken sorteert en gemakkelijk terug kunt vinden.

Bron: WhatsApp

Aan de slag met WhatsApp Business

Voordat je gaat starten met WhatsApp Business is het belangrijk te weten of je het account met één of meer gebruikers wilt beheren. Op basis hiervan kan je kiezen voor de WhatsApp Business app of de WhatsApp Business API.

De WhatsApp Business app

Je kunt de WhatsApp Business app alleen beheren met één account op één apparaat. De app is gratis te downloaden in de Apple Store en Google Play Store. Na het downloaden creëer je een bedrijfsaccount en ben je good to go.

Lees hier meer over het aanmaken van een WhatsApp Business bedrijfsaccount.

De WhatsApp Business API

Wil je aan de slag met WhatsApp Business met meerdere gebruikers? Met de WhatsApp Business API kan je met je team samenwerken aan WhatsApp berichten, de berichten managen vanaf meerdere apparaten en tools gebruiken om nóg beter samen te werken.

Je kunt een WhatsApp Business API aanmaken via een derde partij, zoals Trengo. Het kost wellicht wat meer tijd dan het downloaden van de app, maar het is de enige oplossing voor het managen van WhatsApp Business met meerdere gebruikers.

Lees hier hoe je een WhatsApp Business API aan kunt maken.

Of ga direct aan de slag met de WhatsApp Business API en start een gratis trial bij Trengo.

Probeer Trengo gratis uit 🚀

Bij Trengo is thuiswerken alleen geen obstakel meer om ons werk goed te kunnen blijven doen. Ben je benieuwd naar onze gedeelde team inbox? Probeer het zelfs dan eens uit, dat kan twee weken helemaal gratis.

Begin je gratis trial

Meer dan 20.000 bedrijven gingen je voor.

Liselot Hofman   Deel dit artikel van Liselot 🚀

Tags

Andere interessante artikelen

bol.com integratie

Manage je bol.com klantcommunicatie vanaf nu in Trengo

Het is tijd om het leven van zakelijke verkopers bij bol.com…

Lees verder
Instagram DM chatbot

Hoe maak je een Instagram DM chatbot

Instagram wordt steeds populairder onder online shoppers. Met meer dan 1 miljard gebruikers wereldwijd kun…

Lees verder
customer journey canvas voor je klantenservice

Boost je klantenservice met een customer journey canvas: 5 best practices

Wist je dat 74% van de Nederlandse consumenten vaker bij een…

Lees verder

Blijf up to date

Ontvang maandelijks geweldige content in je inbox. Geen spam.
Alleen geweldige content, we delen niet je gegevens met derden.