mei 21, 2021 10 min read

11 voorbeelden van WhatsApp Business bedrijfsomschrijvingen

Written byLiselot Hofman
WhatsApp Business bedrijfsomschrijvingen

Wanneer een klant je toevoegt op WhatsApp, zou alle nodige bedrijfsinformatie eigenlijk direct te vinden moeten zijn.

Door een WhatsApp Business bedrijfsomschrijving aan je profiel toe te voegen zorg je ervoor dat alle informatie binnen handbereik is. En als je het goed doet kan een duidelijke omschrijving de klant er zelfs van overtuigen om direct contact op te nemen.

In deze blog vertel ik je alles wat je moet weten over een bedrijfsomschrijving voor WhatsApp Business en deel ik 11 voorbeelden van WhatsApp Business bedrijfsomschrijvingen om je op weg te helpen.

Wat is een WhatsApp Business bedrijfsomschrijving?

Wanneer een klant je contactgegevens opent in WhatsApp kunnen ze je WhatsApp Business profiel bekijken. Dit profiel bestaat uit je adres, branche, e-mail adres, website en bedrijfsomschrijving.

Laten we ons focussen op de laatste van dit rijtje. In een WhatsApp Business bedrijfsomschrijving kun je je bedrijf omschrijven in een paar zinnen. Het is belangrijk om een sterke omschrijving te gebruiken die je merk goed omschrijft en de klant stimuleert om contact op te nemen.

WhatsApp Business profiel met bedrijfsomschrijving

Waarom moet je een duidelijke WhatsApp Business bedrijfsomschrijving gebruiken?

Door een duidelijke bedrijfsomschrijving te gebruiken, kun je het volgende bereiken:

 • Je zet een professionele en authentieke look neer
 • Klanten begrijpen direct wat je doet
 • Je vergroot de kans op contact met potentiële klanten

Kenmerken van een goede bedrijfsomschrijving voor WhatsApp Business

Alhoewel een WhatsApp Business bedrijfsomschrijving compleet afhankelijk is van je merk zijn er een aantal kenmerken waar de omschrijving aan moet voldoen:

1. Blijf bij de kernboodschap van je merk

Het doel van een WhatsApp Business bedrijfsomschrijving is om klanten te vertellen wie je bent en wat ze kunnen verwachten van je bedrijf. Het is belangrijk dat de bedrijfsomschrijving in lijn is met de kernboodschap op je website, in je content – eigenlijk in al je communicatie. Uiteindelijk wil je dat je klant op WhatsApp dezelfde ervaring heeft als op je website.

2. Eindig met een call to action

Na een korte introductie kan je de klant uitnodigen om contact met je op te nemen. De klant heeft je nummer al opgeslagen op WhatsApp maar misschien is er nog net een zetje nodig om daadwerkelijk een bericht te sturen. Je WhatsApp Business bedrijfsomschrijving is de perfect plek om dit zetje in de goede richting te geven.

11 voorbeelden van WhatsApp Business bedrijfsomschrijvingen

Het kan lastig zijn om je bedrijf te omschrijven en de klant te stimuleren in slechts een paar zinnen. Daarom heb ik een lijst gemaakt met voorbeelden van WhatsApp Business bedrijfsomschrijvingen voor verschillende situaties.

Omdat de eerst zinnen van de bedrijfsomschrijving over je merk zullen gaan, focus ik mij in deze lijst vooral op de call to action. Ik hoop dat het je inspireert.

Bedrijfsomschrijvingen voor algemene situaties

 1. “Wij bieden mode must-haves voor jongens en meisjes. Van t-shirts tot broeken. Bezoek onze winkel op werkdagen van 8 tot 5 en scoor de beste outfit.
 2. “Wij bieden de nieuwste trouwjurken volgende de laatste trends. 👰 Stuur ons een berichtje en maak direct een shop afspraak in een locatie dichtbij.
 3. “Wij bezorgen je boodschappen vers vanuit je favoriete lokale winkels. Kies je producten en de dag van bezorging. Neem contact op, we komen bij je terug binnen 24 uur.

Bedrijfsomschrijvingen voor klantenservice

 1. “Wij bieden sportkleding voor alle maten en van top tot teen. Let’s get to work. 💪 Neem contact op voor vragen over bezorging, service of retouren.
 2. “Wij bieden een hoge kwaliteit schoenen voor de hele familie. Italiaans leer en handgemaakt.👞 Neem contact op voor vragen over het onderhoud van de schoen.”
 3. “Wij bezorgen planten in alle maten en vormen om een gezellig thuis te maken. Groen, stralend en van de beste kwaliteit. Stuur een bericht en ontvang meer informatie over je nieuwe huisgenoot.

Bedrijfsomschrijvingen voor sales

 1. “Wij brengen de beste kwaliteit fruit en groenten van lokale leveranciers naar jouw keuken. Neem contact op voor meer informatie over de producten en prijzen.
 2. “Wij bieden gepersonaliseerde sieraden voor vrouwen van alle leeftijden. Van oorbellen tot kettingen en armbanden. 💍 Benieuwd naar de opties of een order plaatsen? Bericht ons!
 3. “Wij brengen aan speciaal ontbijt van onze keuken naar jouw huis. Jij kiest, wij leveren. Stuur een bericht voor prijzen en ontbijtboxen.

Bedrijfsomschrijvingen voor speciale gelegenheden

 1. “Wij bezorgen cadeau’s over de hele wereld – van bloemen tot chocola. 💐 We zijn op dit moment extra druk en proberen binnen 24 uur te reageren. Fijne Valentijnsdag!
 2. “Wij bieden een groot assortiment aan cosmetica van zowel bekende merken als lokale leveranciers. Ontvang je cadeau op tijd en bestel vandaag! De bezorgtijd duurt langer i.v.m. de feestdagen.

Aan de slag met WhatsApp Business

Het is tijd om WhatsApp Business optimaal in te zetten. Met Trengo, ons klantenservice platform, bied je de best mogelijke klantbeleving via WhatsApp Business. In Trengo ontvang je WhatsApp berichten samen met al je andere kanalen in één inbox, gebruik je WhatsApp met meerdere gebruikers en meer.

Probeer Trengo gratis en ga vandaag nog aan de slag met WhatsApp Business.

Probeer Trengo gratis uit 🚀

Bij Trengo is thuiswerken alleen geen obstakel meer om ons werk goed te kunnen blijven doen. Ben je benieuwd naar onze gedeelde team inbox? Probeer het zelfs dan eens uit, dat kan twee weken helemaal gratis.

Begin je gratis trial

Meer dan 20.000 bedrijven gingen je voor.

Written by Liselot Hofman

More great articles