januari 28, 2022 10 min read

Zo gebruik je WhatsApp Business met een vast nummer

Written byPim de Vos
WhatsApp Business met een vast nummer

Veel bedrijven zijn bereikbaar op een vast telefoonnummer. Wanneer je als bedrijf ook bereikbaar wil zijn op WhatsApp, gebruik je daarvoor liever hetzelfde nummer. Dat is wel zo duidelijk voor de klant. In dit artikel leg ik je uit hoe je dit voor elkaar krijgt.

Hoe koppel ik een vast nummer aan mijn WhatsApp Business account?

1. Download de WhatsApp Business app

Download allereerst de zakelijke versie van WhatsApp: WhatsApp Business. Deze kun je downloaden op Android en iOS apparaten via de Play Store en App Store.

WhatsApp Business in de app store.

2. Gebruik een ander nummer

Bij het openen van de app word je direct gevraagd of je het telefoonnummer van jouw apparaat wil gebruiken. Wanneer je een vast nummer wil gebruiken, kies je onderaan het scherm voor ‘Use a different number’.

Klik op 'gebruik ander nummer' om WhatsApp Business met een vast nummer te gebruiken.

3. Voer je telefoonnummer in

Nu is het tijd om je telefoonnummer in te vullen. Je wordt gevraagd dit nummer te bevestigen. Klik op ‘Yes’ om dit te doen.

Voer je vaste nummer in.

4. Voer de verificatiecode in

WhatsApp probeert je nu een verificatiecode per SMS toe te sturen. Maar een SMS kun je natuurlijk niet ontvangen op je vaste nummer. Klik daarom op ‘Call Me’. Je wordt gebeld met de code. Deze vul je vervolgens in.

Voer de verificatiecode in.

Nice! 🎉

Het is gelukt! Je bent er nu helemaal klaar voor om WhatsApp Business te gebruiken met je vaste nummer.

Klantverhaal: Leer hoe Hubo meer dan 500 bestellingen per dag ontvangt via WhatsApp

WhatsApp Business voor teams

De WhatsApp Business app is speciaal ontworpen voor kleine bedrijven. Zo kun je de app met maximaal vier users gebruiken. Voor grotere bedrijven heeft WhatsApp de WhatsApp Business API in het leven geroepen. De API heeft geen eigen interface dient te worden gekoppeld aan een klantenservice platform als Trengo.

Beheer WhatsApp Business met meerdere gebruikers

De WhatsApp Business API stelt teams in staat om met een ongelimiteerd aantal gebruikers WhatsApp gesprekken te beheren via één nummer. Zo kun je in Trengo inkomende gesprekken toewijzen aan een collega, met een round-robin rule het aantal gesprekken eerlijk verdelen en middenin gesprekken met klanten je collega’s om hulp vragen.

Vraag collega’s om hulp zonder naar een andere tool over te schakelen.

Wanneer je een bedrijf hebt met meerdere winkellocaties, kun je met Trengo nog steeds één WhatsApp nummer aanbieden. De location finder zorgt ervoor dat klanten altijd in contact komen met de juiste winkellocatie.

Plaats een WhatsApp chat op je website

Met Trengo kun je gemakkelijk een WhatsApp chat aan je website toevoegen. Zo kunnen website bezoekers gemakkelijk een vraag stellen tijdens het online shoppen. Wanneer ze de website verlaten, kan het gesprek op WhatsApp gewoon verder gaan.

Manage al je kanalen in één overzicht

In Trengo kun je al je communicatiekanalen als WhatsApp, e-mail, Facebook Messenger, Instagram en telefonie in één overzicht beheren. Zo hoef je niet steeds heen en weer te klikken tussen kanalen. Dit maakt het makkelijker om het overzicht te bewaren op alle communicatie en de performance van je klantgerichte teams.

Klantverhaal: Betersport beheert WhatsApp, e-mail, Facebook en telefonie in Trengo.

Automatiseer repetitieve taken

Met de WhatsApp Business app kun je quick replies gebruiken, maar veel meer kun je niet automatiseren. Met veel dagelijkse gesprekken kan dit een probleem worden.

Met de WhatsApp Business API in Trengo kun je zelf een no-code chatbot bouwen. Een bot kan veelgestelde vragen beantwoorden, leads verzamelen en klanten doorverwijzen naar de juiste medewerker.

Klantverhaal: De WhatsApp bot van BAS World verzamelt leads in maar liefst dertien talen

Daarnaast kun je in Trengo rules instellen. Hiermee worden handmatige taken geautomatiseerd. Zo kun je berichten met het woord ‘retour’ automatisch labelen en toewijzen aan de juiste afdeling.

Breng je klantcommunicatie naar het volgende level

Je kunt WhatsApp Business gebruiken met je vaste nummer via de reguliere app. Met de WhatsApp Business API wordt het echter nog makkelijker om een goede klantervaring te bieden via de app. Je kunt de API via Trengo twee weken helemaal gratis uitproberen.

Klik hier om een gratis trial te starten.

Lees meer over WhatsApp Business

Written by Pim de Vos

More great articles