Communicatie
July 14, 2020

Zo gebruik je WhatsApp als CRM tool

Pim de Vos
Pim de Vos

Als je op deze pagina bent beland, ben je waarschijnlijk op zoek naar het antwoord op één brandende vraag. Laten we daarom vooral geen tijd verspillen en direct met de deur in huis vallen.

Kan je WhatsApp als CRM tool gebruiken?

Door je WhatsApp Business account met een team inbox als Trengo te verbinden, kun je WhatsApp gebruiken als een CRM tool. Dit maakt het mogelijk om meer te verkopen en klanten beter te helpen. Werk samen met collega’s in gesprekken, maak complete klantprofielen, krijg toegang tot diepgaande insights en automatiseer je workflow.

Nu we deze vraag hebben beantwoord, kunnen we het even hebben over waarom je een CRM tool voor WhatsApp nodig hebt

Waarom bedrijven WhatsApp moeten gebruiken

In deze tijd verwachten klanten dat je op al hun favoriete communicatiekanalen bereikbaar bent. En laat het nu net zo zijn dat WhatsApp verreweg het populairste messaging kanaal is. De app heeft momenteel meer dan 2 miljard gebruikers.

Niet lang geleden werd WhatsApp voornamelijk gebruikt voor koetjes en kalfjes met familie en vrienden. Daar is echter snel verandering in gekomen. Je kunt nu gerust praten met collega’s, zakenpartners en – last but not least – je klanten via WhatsApp. Je kunt inmiddels stellen dat je klanten misloopt als je het kanaal nog niet aanbiedt.

WhatsApp Business is al lang geen extraatje meer voor bedrijven. Het is een échte must-have.

Wat zijn de voordelen van een WhatsApp CRM tool?

  • Meerdere users toegang geven
  • Klantprofielen maken
  • WhatsApp templates gebruiken
  • Externe software integreren
  • Workflows automatiseren

WhatsApp Business voor meerdere gebruikers

De WhatsApp business applicatie geeft slechts toegang aan één gebruiker tegelijk. En dat is een probleem.

Stel je voor. Ondernemer X besluit om een WhatsApp Business account te starten zonder een CRM tool. Hij koopt speciaal een smartphone, installeert WhatsApp Business, maakt een account en geeft de telefoon aan zijn customer support team.

Elke keer dat een teamlid een gesprek voert op WhatsApp en hulp nodig heeft van een collega, moet diegene heen en weer lopen met de telefoon. Als er toevallig meerdere gesprekken via WhatsApp binnenkomen, kan er maar één tegelijkertijd worden afgehandeld.

Deze aanpak is zo inefficiënt en gedateerd dat je net zo goed terug kunt reizen naar het stenen tijdperk. Of de jaren ’90.

Met Trengo verbind je WhatsApp aan een team inbox en geef je al je collega’s toegang. In de inbox kan je team intern chatten om specifieke klantvragen te bespreken. Zo krijg je een efficiënte en productieve workflow.

Klantprofielen maken

Als je via meerdere kanalen met een klant in contact bent geweest kan je snel het overzicht verliezen. Laten we kijken naar een voorbeeld om dit te illustreren.

Stel je voor dat je in een druk klantgericht team werkt. Binnen een maand contacteert klant A je via WhatsApp, stuurt hij je later een e-mail en stuurt hij de volgende dag een berichtje via de live chat op je website. De berichten zijn afgehandeld door verschillende collega’s en de klant moest zijn situatie steeds opnieuw uitleggen. Opnieuw en opnieuw en opnieuw.

Nog een inefficiënt proces dus.

In Trengo maak je klantprofielen die al deze correspondentie samenbrengen. Dit geeft je team de mogelijkheid om in een oogopslag alle gesprekken te bekijken. Met de juiste context altijd beschikbaar hoef je dus minder vragen te stellen en kom je sneller tot oplossingen.

WhatsApp templates inzetten

Met template berichten kun je geautomatiseerde WhatsApp berichten naar klanten sturen. Zelfs als ze in de afgelopen 24 uur geen contact hebben opgenomen.

Lees alles over WhatsApp template berichten in deze blog.

Integreer externe software

In Trengo kun je gemakkelijk externe software integreren in de inbox. En dat is topnieuws voor iedereen die net zoveel van efficiëntie houd van ik.

Je kunt je team zo toegang geven tot data van je warehouse-, marketing-, supply chain- en andere software, zonder dat ze de inbox hoeven te verlaten. Zo hoef je niet meer heen en weer te klikken. Alle informatie die je team nodig heeft is direct beschikbaar.

Workflows automatiseren

Met een WhatsApp CRM tool kun je de repetitieve taken van je to-do lijstje schrappen. Door workflows (zoals het toekennen van gesprekken en het labelen van conversaties) te automatiseren heeft je team meer tijd om te focussen op wat er écht toe doet: de klant.

Nu het duidelijk is dat je een WhatsApp CRM tool nodig hebt zal ik uitleggen hoe je daarmee aan de slag kunt.

Je eigen WhatsApp CRM instellen

Goed nieuws: starten met het gebruiken van WhatsApp als CRM tool is makkelijk.

Je kan de native applicatie van WhatsApp Business helaas niet inzetten als CRM tool. Daar heb je de WhatsApp API voor nodig. Trengo integreert dit via officiële WhatsApp Business partners. Je kunt de onderstaande afbeelding gebruiken om te achterhalen of Trengo interessant is voor jouw bedrijf.

WhatsApp as a CRM tool

Probeer Trengo gratis uit 🚀

Bij Trengo is thuiswerken alleen geen obstakel meer om ons werk goed te kunnen blijven doen. Ben je benieuwd naar onze gedeelde team inbox? Probeer het zelfs dan eens uit, dat kan twee weken helemaal gratis.

Begin je gratis trial

Meer dan 20.000 bedrijven gingen je voor.

Deel dit artikel van Pim 🚀

Tags

Andere interessante artikelen

New inbox

Ontdek Trengo’s nieuwe inbox design: ‘stripped-down’ en sneller dan ooit

Weinig dingen in het leven geven meer voldoening dan een goed gesprek.…

Lees verder
helpdesk software ondernemingen

Helpdesk software voor ondernemingen

Om de perfecte klantervaring te generen, moet je als onderneming altijd op ieder kanaal bereikbaar zijn. De…

Lees verder
Nederlandse chatbot voorbeelden

5 Nederlandse chatbot voorbeelden ter inspiratie voor jouw website

Bij Trengo zijn we obsessief bezig met chatbots. Enerzijds omdat we ze zelf maken, maar ook omdat we…

Lees verder

Blijf up to date

Ontvang maandelijks geweldige content in je inbox. Geen spam.
Alleen geweldige content, we delen niet je gegevens met derden.