Zo zet je WhatsApp in als klantenservice tool

WhatsApp klantenservice

Tegenwoordig heeft bijna iedereen WhatsApp op zijn telefoon staan. Meer dan 10 miljoen Nederlanders maken gebruik van deze gratis chat applicatie. Ook bedrijven kunnen tegenwoordig gebruik maken van de handige app. In deze blog leggen wij je uit hoe je WhatsApp het beste kunt inzetten als een waardevolle klantenservice tool.

 • WhatsApp voor bedrijven
 • WhatsApp Business voor meerdere gebruikers
 • Voordelen WhatsApp als klantenservice tool
 • Alleen WhatsApp als klantenservice tool inzetten?
 • Conclusie

WhatsApp voor bedrijven

Het is tegenwoordig dus mogelijk om WhatsApp in te zetten om te communiceren met jouw klanten. Je kunt de applicatie makkelijk downloaden op je Android en Apple apparaten. WhatsApp Business is speciaal bedoeld om klantenservice te verlenen, of om jouw klanten een update te sturen door middel van templates. 

Het grote voordeel van WhatsApp Business is dat je je bedrijfsnaam, adresgegevens en openingstijden kunt invoeren. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om standaardantwoorden of een standaard out-of-office bericht in te stellen. Zo wordt een klant altijd snel te woord gestaan. Ten slotte is er binnen de app de mogelijkheid om berichten te labelen. Dit zorgt voor een fijn overzicht van je zakelijke contacten.

Overzicht van WhatsApp contacten

WhatsApp Business voor meerdere gebruikers

De WhatsApp Business applicatie voor op je telefoon of desktop kan helaas maar door een persoon tegelijkertijd worden gebruikt. WhatsApp heeft daarom de Business API gelanceerd, waardoor meerdere werknemers via WhatsApp business kunnen chatten.

Trengo werkt samen met een aantal WhatsApp Business partners die het mogelijk maken om via WhatsApp Business te communiceren. Alle WhatsApp berichten komen binnen in de Trengo inbox, binnen deze gedeelde team inbox is het mogelijk om met andere collega’s conversaties op te pakken en efficiënt samen te werken. 

Voordelen van WhatsApp als klantenservice tool

Om het je gemakkelijk te maken heb ik even alle voordelen van WhatsApp als klantenservice tool op een rij gezet:

 • Meerdere gebruikers: Met meerdere collega’s tegelijkertijd appen met klanten.
 • Groot bereik: Meer dan 10 miljoen gebruikers alleen al in Nederland.
 • Makkelijk en snel: Tegenwoordig heeft iedere klant een telefoon bij de hand.
 • Gesprekken automatiseren: De Trengo WhatsApp chatbot

Alleen WhatsApp als klantenservice tool gebruiken?

WhatsApp als klantenservice tool is natuurlijk hartstikke fijn! Nog beter is het aanbieden van meerdere communicatiekanalen aan jouw klanten. Tegenwoordig willen klanten ruim de keus hebben. Je moet overal te bereiken zijn.

De Trengo klantenservice software maakt het mogelijk om niet alleen WhatsApp, maar ook Facebook Messenger, Livechat, email, voice & sms toe te voegen aan een gedeelde team inbox. Zo werk je gemakkelijk en efficiënt samen met jouw team om de vragen van je klanten af te handelen.

Trengo inbox

Conclusie

Kun je WhatsApp inzetten als klantenservice tool? Absoluut. Sterker nog, je kunt al bijna niet meer zonder. WhatsApp is ideaal als klantenservice tool. Toch geef ik graag twee punten aan advies mee: 

 • Zorg er voor dat je klantenservice niet gelimiteerd wordt tot alleen WhatsApp, klanten willen vaak de vrijheid om te kiezen of ze appen, mailen of bellen. 
 • Werk met meerdere collega’s vanuit een gedeelde inbox, zodat je makkelijk de vragen van klanten kunt beantwoorden. 

Mocht je meer informatie nodig hebben, kun je altijd contact met ons opnemen. Wij staan paraat om al je vragen omtrent WhatsApp Business of klantenservice software te beantwoorden. 

Of probeer Trengo nu zelf 14 dagen gratis.

Lees ook:

Over Trengo

Trengo bied bedrijven een innovatieve team-inbox waarmee klanten via communicatie(kanalen) kunnen communiceren met hun klanten via één overzichtelijke inbox.

Innovatie voor bedrijven in communicatie


Laat ons je bedrijf innoveren