augustus 4, 2020 10 min read

Helpdesk software voor ondernemingen

Written byLiselot Hofman
helpdesk software ondernemingen

Om de perfecte klantervaring te generen, moet je als onderneming altijd op ieder kanaal bereikbaar zijn. De juiste all-in-one helpdesk software maakt dit mogelijk en ondersteunt jouw onderneming met het sneller en efficiënter helpen van klanten.

Wat is helpdesk software?

Klanten nemen contact op met een helpdesk wanneer zij hulp nodig hebben. Tegenwoordig kunnen klanten dit doen via verschillende kanalen. Door het gebruik van helpdesk software, komen al deze hulpvragen binnen op één plek. Zo kan het support team gestructureerd werken en elke klant naar tevredenheid helpen.

Helpdesk software voor jouw onderneming

Om succesvol klantvragen op te kunnen lossen, is het gebruik van helpdesk software essentieel. In een sterk concurrerende markt, kan jouw klant support zelfs een reden zijn om niet voor de concurrent te kiezen. Maar hoe werkt helpdesk software precies voor jouw onderneming?

Helpdesk software voor ondernemingen

Personaliseren

All-in-one helpdesk software kan je compleet inrichten naar wens. Zo is het mogelijk om alleen communicatiekanalen in te voegen die relevant zijn voor jouw onderneming. Denk hierbij bijvoorbeeld aan email, telefonie, SMS, WhatsApp, Facebook Messenger en live chat.

Een andere persoonlijke touch geef je door het samenstellen van een eigen help center. Je kan hier de meest gestelde vragen categoriseren en de klant voorzien van antwoorden. Zo kan de klant zelf een antwoord vinden of kan jouw support team de klant doorverwijzen naar het help center.

Helpcenter voor ondernemingen

Samenwerken

Om als onderneming goed samen te kunnen werken, is helpdesk software van groot belang. In een helpdesk tool kan je de klant antwoorden en met het team converseren zonder te schakelen tussen kanalen. Je hebt een overzicht van de te behandelen klantvragen en speelt deze, waar nodig, gemakkelijk over naar een teamlid.

Een helpdesk tool zoals Trengo, maakt samenwerken nog makkelijker door opties als labels, rules, en chat. Door dit gebruik kunnen vragen direct bij de juiste persoon terecht komen, makkelijk terug gevonden worden en intern besproken worden.

Resultaten meten

Welke organisatie wordt er niet blij van overzichtelijke statistieken? Dit biedt kansen om jouw klant support te blijven verbeteren.

Door gebruik van helpdesk software heb je als organisatie alle conversaties, klantgegevens en inzichten bij elkaar staan. Een goede helpdesk tool schrijft dit om naar statistieken. Hierin kan je bijvoorbeeld zien hoe het zit met klanttevredenheid, veelgestelde vragen en productiviteit van jouw support medewerkers.

klanten helpen met helpdesk software

De voordelen van helpdesk software voor klanten

Naast dat helpdesk software een must is voor ondernemingen, heeft het gebruik ook voor klanten zijn voordelen. Zo kunnen zij uitgaan van een snel en persoonlijk antwoord, elk moment van de dag. Ik heb enkele voordelen op een rijtje gezet:

  • De klant kan contact opnemen via ieder kanaal
  • De klantervaring is op elk kanaal hetzelfde
  • De klant wordt niet van het kastje naar de muur gestuurd
  • De klant heeft direct contact met de juiste persoon

Al deze voordelen zorgen ervoor dat de klant naar tevredenheid geholpen wordt en ook een volgende keer weer met plezier contact opneemt.

Is jouw onderneming toe aan een all-in-one helpdesk software? Dan ben je bij Trengo aan het juiste adres. Met onze help-desk tool zet je de perfecte klantervaring neer. Schrijf je nu in voor een gratis trial 😄

Probeer Trengo gratis uit 🚀

Bij Trengo is thuiswerken alleen geen obstakel meer om ons werk goed te kunnen blijven doen. Ben je benieuwd naar onze gedeelde team inbox? Probeer het zelfs dan eens uit, dat kan twee weken helemaal gratis.

Begin je gratis trial

Meer dan 20.000 bedrijven gingen je voor.

Written by Liselot Hofman

More great articles