Nieuws
March 9, 2020

Facebook Messenger implementeert de 24-uurs regel

Luuk
Luuk Vreeburg

Facebook Messenger heeft pasgeleden de 24-uurs regel geïntroduceerd. In deze blog bespreken we waarom deze regel is ingevoerd en wat dit betekent voor Trengo gebruikers.

Facebook Messenger 24-uurs regel

Veel social media platforms zijn druk bezig om spam te voorkomen. Facebook Messenger heeft hier ook vaak mee te maken. Dat is waarom ze de 24-uurs regel hebben ingesteld voor bedrijven. Hierbij worden specifieke berichten, zoals die van een chatbot, niet meer verzonden na 24 uur tijd.

Bedrijven kunnen binnen 24 uur reageren, ook promotionele content is hierbij toegestaan. Mensen verwachten dat bedrijven steeds sneller reageren. Dit is waarom Facebook het aanmoedigt om zo snel mogelijk te reageren op klanten.

7 dagen reactietijd voor medewerkers

Dit betekent niet dat bedrijven nu compleet beperkt worden tot de tijdspanne van 24 uur. Met een nieuwe BETA versie, kunnen je medewerkers van vlees en bloed antwoorden binnen 7 dagen. Dit is alleen voor support voor klachten die niet kunnen worden opgelost binnen 24 uur (bijvoorbeeld voor berichten in het weekend of problemen die simpelweg meer tijd vergen dan 24 uur).

Geautomatiseerde berichten en content die niet gerelateerd zijn aan de klantvraag zullen niet buiten de 24-uurs tijdspanne worden geaccepteerd.

Standard messages en message tags

Facebook maakt onderscheid tussen zogenaamde standard messages en message tags.

Standard messages

Bedrijven krijgen 24 uur de tijd om te reageren op standaard berichten. Zoals eerder aangegeven, mag er binnen dit tijdsbestek ook promotionele content worden toegevoegd. De gebruiker zal altijd de mogelijkheid hebben om jouw bedrijf te blokkeren of te muten.

De 24 uur kunnen als volgt ingaan:

  • Klant stuurt een bericht naar jouw pagina
  • Klant klikt op een call-to-action knop zoals Get Started
  • Klant reageert op jouw pagina
  • Klant antwoord op een bericht
  • Klant klikt op een advertentie en begint een gesprek

Wanneer kan je reageren binnen 7 dagen?

Met Facebook’s gesloten BETA versie kunnen je medewerkers wel reageren buiten 24 uur. Hier krijgen ze dan 7 dagen de tijd voor. Trengo is druk bezig om dit zo snel mogelijk te maken voor onze gebruikers.

Message tags

Met zogenaamde Message Tags is het ook mogelijk om berichten na 24 uur te verzenden naar klanten. Onder Message Tags wordt verstaan: berichten met belangrijke en persoonlijke relevante informatie voor je klanten. Facebook heeft hier vaste use cases voor opgesteld. Je kunt die hier vinden

Deel dit artikel van Luuk 🚀

Tags

Andere interessante artikelen

Hoe gebruik je Google Business Messages

Hoe gebruik je Google Business Messages?

Google heeft recentelijk een compleet nieuw communicatiekanaal gelanceerd genaamd Google Business Messages. Dit nieuwe product creëert een frictieloze…

Lees verder

Dit zijn de 13 allerbeste customer experience software tools

Customer experience software is een essentiële investering voor elke onderneming die (gedeeltelijk) online actief is. Want er…

Lees verder
Customer service trends for 2021

De belangrijkste trends voor e-commerce klantenservice teams in 2021

Als er iets is wat we het afgelopen jaar geleerd hebben, is het dat de toekomst haast onvoorspelbaar…

Lees verder

Blijf up to date

Ontvang maandelijks geweldige content in je inbox. Geen spam.
Alleen geweldige content, we delen niet je gegevens met derden.