Nienke over haar stage bij Trengo: “ik was meteen onderdeel van het hechte team”

  • Lees tijd
  • June 18, 2019
  • In Nieuws

Begin 2019 ging ik op zoek naar een leuke stage waar ik mijn opleiding Marketingcommunicatie in de praktijk kon brengen. Toen ik de vacature van Trengo voorbij zag komen, werd ik al snel enthousiast. Een uitdagende stageplek, leuke collega’s, ruimte om mijn tafelvoetbal- en dartskills op peil te houden… Genoeg redenen om te solliciteren! Inmiddels komt mijn Marketing & Communicatie stage bij Trengo bijna tot zijn eind en kan ik terugkijken op een leuke en vooral leerzame periode.

Warm welkom

De eerste stagedag is toch altijd een beetje spannend. Wat kun je verwachten, is iedereen wel aardig en ben ik niet alleen aangenomen om koffie te halen? Gelukkig werd ik super goed ontvangen bij Trengo. Van gezamenlijk lunchen en potjes voetbal in de pauze tot de vrijdagmiddagborrel; ik was meteen onderdeel van het hechte team. Het leuke aan stage lopen bij Trengo is dat je ook als stagiair(e) over alle ontwikkelingen mee mag denken. Tijdens de wekelijkse team-meeting krijg je van alle zaken die bij een startup komen kijken iets mee en heb je de mogelijkheid om zelf ideeën in te brengen.

Van social media tot blogs

Mijn dag is gevuld met allerlei taken die bij Trengo met Marketing en Communicatie te maken hebben. Zo ben ik verantwoordelijk voor het onderhouden van de social media kanalen, maak ik nieuwsbrieven en schrijf ik blogs over verschillende onderwerpen in de klantenservicesector. Daarnaast heb ik genoeg ruimte gekregen om mijn afstudeeronderzoek dat zich richtte op de social media inzet van Trengo uit te voeren. Het onderzoek sloot goed aan bij mijn social media werkzaamheden en de uitkomsten ben ik nu zelf aan het toepassen.

Aangezien het bedrijf hard aan de weg timmert om uiteindelijk de internationale markt te kunnen betreden, worden veel communicatie-uitingen in het Engels geschreven. In eerste instantie leek dit best een uitdaging, maar in de praktijk ging dit erg goed. Dankzij mijn stageperiode bij Trengo heb ik mijn Engels verder ontwikkeld en veel geleerd over het schrijven van aantrekkelijke teksten.

Veel verantwoordelijkheid

Gedurende mijn stage heb ik veel verantwoordelijkheid gekregen en de vrijheid om mijn kwaliteiten verder te ontwikkelen. Zo ging ik afgelopen maand langs bij Valk Digital, het faciliterende internetbedrijf achter Van der Valk Exclusief, om een aantal vragen te stellen over hun ervaring met Trengo. Het was erg leuk om een kijkje in de keuken te mogen nemen en te zien hoe deze organisatie Trengo dagelijks inzet om hun klanten snel en efficiënt hulp te bieden. Nog leuker is het om nu te zien dat de blog die ik naderhand heb geschreven goed wordt ontvangen.

Een blik op de toekomst

Zojuist heb ik mijn Associate Degree behaald en ga ik bijna afscheid nemen van mijn leuke collega’s. Na de zomer duik ik weer de boeken in en start ik met de studie Communicatie en Informatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Lijkt het jou leuk om het stokje van mij over te nemen? Solliciteer en wordt de nieuwe Marketing en Communicatie stagiair(e) van Trengo!

Over Trengo

Trengo bied bedrijven een innovatieve team-inbox waarmee klanten via communicatie(kanalen) kunnen communiceren met hun klanten via één overzichtelijke inbox.

Innovatie voor bedrijven in communicatie


Laat ons je bedrijf innoveren