Wat is het verschil tussen chatbots en flowbots?

Chatbot
February 5, 2021

Door bots in te zetten kun je gesprekken met klanten automatiseren en de werkdruk van je team verlagen. Je kunt in Trengo kiezen tussen twee soorten bots: een chatbot en een flowbot. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over deze bots.

Wat is een chatbot?

Een chatbot is een tool die een gesprek met klanten simuleert. Je kunt een chatbot inzetten op de live chat op je website en messaging apps zoals WhatsApp, Facebook Messenger en Telegram. Wanneer een klant een bericht stuurt, herkent de chatbot wat er wordt gezegd en formuleert en verstuurt vervolgens een reactie.

Je kunt in Trengo gemakkelijk je eigen chatbot maken. Vul simpelweg de vragen in die je vaak krijgt van klanten (FAQ’s) en voeg de juiste antwoorden toe. Hoe meer varianten van vragen je toevoegt, des te beter de antwoorden worden.

Een chatbot kan veelgestelde vragen snel beantwoorden en zelfs leads verzamelen — terwijl het tegelijkertijd de werkdruk van je team verlaagt.

Leer hoe je een chatbot instelt in Trengo.

Wat is een flowbot?

Een flowbot simuleert net als chatbot een gesprek met klanten. Maar in plaats van reageren op open vragen, verwijst hij klanten naar het juiste team of geeft hij informatie door zelf multiple-choice vragen te stellen.

In het bovenstaande gesprek krijgt de klant een vraag met multiple-choice antwoorden. Omdat de klant de vraag niet zelf hoeft te stellen, is het eenvoudig om tot de gewenste informatie te komen.

Je kunt veel verschillende soorten content toevoegen aan je flowbot. Van tekst tot bestanden en van foto’s tot dynamic content. Hier is een overzicht:

Leer hier hoe je een flowbot instelt in Trengo.

Aan de slag 🛠️

Je hoeft niets te leren over coderen om een chatbot te kunnen maken in Trengo. Het is eenvoudig in te stellen, met gebruiksvriendelijke drag & drop blocks. En als je niet helemaal zeker weet of je eerste creatie gelijk goed is, kun je hem om je gemak uitproberen in de Trengo playground.

Maak een chatbot of flowbot.

Heb je nog geen Trengo account? Maak er hier één aan.

   Deel dit artikel van Pim 🚀

Tags

Andere interessante artikelen

Instagram Business account met meerdere gebruikers

Hoe gebruik je één Instagram Business account met meerdere gebruikers?

Het is alweer een tijdje mogelijk om een Instagram Business account te…

Lees verder
WhatsApp meerdere gebruikers

WhatsApp Business met Meerdere Gebruikers: een how-to gids

WhatsApp Business met meerdere gebruikers managen is de ultieme cheat code. Jij en…

Lees verder
Je mailbox op werk organiseren

Je mailbox op werk organiseren als een pro: 5 tips

E-mail is een handig communicatiemiddel, maar voor veel professionals ook een blok aan het…

Lees verder

Blijf up to date

Ontvang maandelijks geweldige content in je inbox. Geen spam.
Alleen geweldige content, we delen niet je gegevens met derden.