3 manieren om WhatsApp als chat op je website aan te bieden

WhatsApp as chat on your website

WhatsApp wordt voor bedrijven steeds populairder om in te zetten als klantcontactkanaal.

Steeds meer klanten vinden het namelijk fijn om via hun favoriete kanaal contact te houden met bedrijven. En voor de meeste Nederlanders is dat in 2020 WhatsApp. Zo zijn maar liefst negen van de tien Nederlanders actief op WhatsApp, waarvan 97% van alle jongeren actief is.

Er zijn 3 manieren om ervoor te zorgen dat klanten jouw bedrijf via WhatsApp kunnen bereiken door WhatsApp als chat mogelijkheid op je website te plaatsen. 

  • Klik en chat
  • QR-Code
  • Trengo Multichannel widget

 1. Klik en chat

De click-to-chat functie zorgt er voor dat iemand op je website op een URL kan klikken en zo direct met je bedrijf kan chatten via WhatsApp. Je hoeft hiervoor geen telefoonnummers opgeslagen te hebben in het adresboek van je telefoon. Met de link kun je een chat aanmaken en vervolgens direct chatten. Dit werkt voor zowel de smartphone app als WhatsApp Web.

Je kunt zo bijvoorbeeld een zin als ‘WhatsApp ons!’ hyperlinken naar WhatsApp. Je kunt ook je telefoonnummer uitschrijven en hyperlinken naar WhatsApp. 

Om een klik en chat link te maken moet je deze link aanpassen: https://wa.me/[WhatsAppNummer]. Hierbij moet op de plek van ‘WhatsAppNummer’ het beoogde nummer komen te staan. 

Een klik en chat link is natuurlijk prima om aan te bieden op de contactpagina, maar lastiger wanneer je WhatsApp gedurende de hele customer experience aan wil kunnen bieden. Deze link op elke pagina wordt al snel rommelig.

 2. QR-Code

Zoals je weet kan het toevoegen van een contact op WhatsApp om vervolgens een gesprek te beginnen vrij stroef verlopen. Zeker wanneer je WhatsApp wil aanbieden als bedrijf. Zo moet de klant de volgende stappen doorlopen:

  1. Eerst moet hij je telefoonnummer online opzoeken
  2. Daarna moet hij het nummer opslaan als contact op in zijn telefoon (resulterend in een reusachtige contactenlijst)
  3. Tot slot moet hij navigeren naar WhatsApp en je daar eerst opzoeken voor hij met je kan chatten.

Nu hoeft dit geen uren te duren, maar je kan hier ook niet bepaald van een vlekkeloze klantervaring spreken.

Daarom zijn er steeds meer bedrijven die hiervoor een QR code gebruiken, waarmee je gemakkelijk contacten toevoegt.

Reguliere consumenten kunnen dit doen door simpelweg een QR code in de app op hun telefoon te laten zien en iemand anders die laten te scannen. Bedrijven kunnen de QR code simpelweg op hun website weergeven.

Allereerst moet je hiervoor een klik en chat link aanmaken, zoals ik hierboven heb uitgelegd. Deze kan je vervolgens omzetten in een QR code via websites als QR Code Generator of QR Code Monkey.

Het aanbieden van een QR code is natuurlijk een oplossing, maar met alle handelingen die je moet uitvoeren toch nog steeds wat omslachtig. Zelf eens proberen hoe dat voelt als klant? Probeer onze Trengo WhatsApp dan eens toe tevoegen via een QR code:

Een QR code om WhatsApp als chat op je website beschikbaar te maken

 3. Trengo multichannel widget

De beste manier om WhatsApp als chat op je website aan te bieden is door een multichannel chat widget zoals die van Trengo aan je website toe te voegen. Hiermee kunnen je klanten op je website gemakkelijk met je chatten via hun favoriete kanaal. Denk aan WhatsApp, maar ook andere kanalen als live chat, Twitter, Facebook Messenger, WeChat, Telegram en SMS.

WeChat als chat op je website met een gedeelde team inbox

Zo kunnen klanten dus altijd snel contact met je opnemen via hun favoriete kanaal. Of dat nu WhatsApp is of niet. De berichten komen dan in één inbox terecht, samen met al je andere kanalen. Zo houd je dus een goed overzicht en hoef je niet steeds van kanaal naar kanaal te klikken.

Een ander belangrijk voordeel is dat je via Trengo WhatsApp met meerdere gebruikers kunt gebruiken. Zo kan je team gemakkelijk samenwerken aan communicatie via WhatsApp. In de inbox kun je collega’s @taggen en berichten toewijzen aan specifieke collega’s of teams.

Probeer WhatsApp als chat op je website nu gratis uit!🚀

Zorg dat klanten je kunnen bereiken via hun favoriete kanaal.

Maak account

Over Trengo

Trengo bied bedrijven een innovatieve team-inbox waarmee klanten via communicatie(kanalen) kunnen communiceren met hun klanten via één overzichtelijke inbox.

Innovatie voor bedrijven in communicatie


Laat ons je bedrijf innoveren