mei 19, 2022 10 min read

3 manieren om een WhatsApp chat op je website aan te bieden

Written byPim de Vos
WhatsApp chat

WhatsApp wordt voor bedrijven steeds populairder om in te zetten als contactkanaal voor klanten.

Steeds meer klanten willen namelijk via hun favoriete kanaal contact houden met bedrijven. En voor de meeste Nederlanders is dat WhatsApp. Zo zijn maar liefst negen van de tien Nederlanders actief op WhatsApp. En van alle jongeren maar liefst 97%.

Dus logisch dat je klanten wilt bereiken via hun favoriete kanaal. En de WhatsApp chat wilt toevoegen aan je website. Dit kan op 3 verschillende manieren:

  • Klik-en-chat
  • QR-Code
  • Trengo Multichannel widget

Wij lopen je er door heen!

 1. Klik-en-chat

Met de klik-en-chat functie starten klanten direct een chat door op een link te klikken. Hiervoor hoeven telefoonnummers niet eerst opgeslagen te worden in je telefoon. Want klanten klikken en de chat start direct. Dit werkt voor zowel de smartphone app als WhatsApp Web.

Link bijvoorbeeld: ‘WhatsApp ons!’ direct naar WhatsApp. Of een volledig uitgeschreven telefoonnummer. Makkelijk!

Wil je een klik-en-chat link aanmaken? Dat kan hier: https://wa.me/[WhatsAppNummer]. En vul op de plek van ‘WhatsAppNummer’ het beoogde nummer in. 

De klik-en-chat link die je maakt is handig voor op jouw contactpagina. Maar wil je WhatsApp gebruiken voor de hele customer journey? Dan kan overal plaatsen van de link wat rommelig staan. Bekijk daarom de andere opties.

 2. QR-Code

Wil je chatten met klanten? Maar moet je eerst contacten toevoegen? Dan deze handeling net iets te stroef en te langzaam blijken. Zeker wanneer je WhatsApp wilt gebruiken om snel met klanten in contact te komen. Want klanten moeten dan:

  1. Eerst je telefoonnummer online opzoeken
  2. Daarna het nummer opslaan als contact op de telefoon (resulterend in een reusachtige contactenlijst)
  3. En, tot slot navigeren naar WhatsApp en je daar eerst opzoeken. Voor het chatten kan beginnen.

Dit duurt geen uren. Maar dit is ook niet de meest vlekkeloze klantervaring.

Daarom gebruiken bedrijven steeds vaker een QR code. Om zo makkelijk contacten te leiden naar WhatsApp.

Reguliere consumenten laten namelijk simpelweg een QR code in de app op hun telefoon zien. Terwijl bedrijven de QR-code op hun website plaatsen. Zo komen klanten makkelijk met je in contact!

Ook dit begint met het maken van een klik-en-chat link. Zoals we hierboven hebben uitgelegd. Deze link zet je vervolgens om in een QR code via websites als QR Code TotaalQR Code Generator of QR Code Monkey.

De QR-code is een goede oplossing. Wil je zelf eens proberen hoe een klant dat ervaart? Probeer onze Trengo WhatsApp dan toe te voegen via een QR code:

Een QR code om WhatsApp als chat op je website beschikbaar te maken

 3. Trengo multichannel widget

Waar de klik-en-chat link en de QR-code beide goede oplossingen zijn om jouw klanten snel met je in contact te laten komen via WhatsApp. Is de beste manier om WhatsApp als chat op je website aan te bieden: de multichannel chat widget. Zoals die van Trengo. Want klanten kiezen via de website widget voor WhatsApp. En ze komen direct me je in gesprek via hun favoriete kanaal!

Maar is hun favoriete kanaal niet WhatsApp? Dan kiezen ze ook makkelijk via de widget voor live chat, Twitter, Facebook Messenger, WeChat, Telegram en SMS.

Trengo multichannel widget
Een voorbeeld van een website widget met WhatsApp als één van de beschikbare kanalen.

Klanten komen altijd snel in contact met jouw bedrijf via hun favoriete kanaal. Of dat nu WhatsApp is of niet. Alle berichten, van al jouw kanalen, komen in één inbox terecht. Zo houd jouw team een goed overzicht en hoef je niet steeds van kanaal naar kanaal te klikken.

Voeg de WhatsApp chat toe aan jouw website

Trengo is een WhatsApp Business solution provider. En kan WhatsApp niet alleen toevoegen aan jouw andere kanalen, maar ook alles samenbrengen. Voor je het weet gebruik je via Trengo WhatsApp met meerdere gebruikers. En werk je efficient samen met het support team aan communicatie via WhatsApp. Waar je in de gezamenlijk inbox ook je collega’s @taggen en berichten toewijzen aan specifieke collega’s of teams.

Probeer Trengo gratis uit 🚀

Bij Trengo is thuiswerken alleen geen obstakel meer om ons werk goed te kunnen blijven doen. Ben je benieuwd naar onze gedeelde team inbox? Probeer het zelfs dan eens uit, dat kan twee weken helemaal gratis.

Begin je gratis trial

Meer dan 20.000 bedrijven gingen je voor.

Written by Pim de Vos

More great articles