Communicatie
December 24, 2019

WhatsApp zakelijk voor meerdere gebruikers

Luuk
Luuk Vreeburg

Als je gebruik wilt maken van WhatsApp zakelijk voor meerdere gebruikers, is dit mogelijk door je WhatsApp Business nummer met Trengo te koppelen. Je nummer wordt dan geregistreerd bij WhatsApp en gekoppeld via de officiële WhatsApp Business API partners.

Het voordeel van WhatsApp inzetten voor meerdere gebruikers binnen je bedrijf is dat meerdere klanten tegelijk te woord gestaan kunnen worden. Dit zorgt voor een snellere reactie en resulteert in een hogere klanttevredenheid bij de klant.  

Trengo maakt het mogelijk om je WhatsApp nummer te koppelen aan een gedeelde team inbox.

Alle WhatsApp berichten zullen binnenkomen in de gedeelde Trengo team inbox. Vanuit deze inbox kun je gemakkelijk samenwerken met collega’s. De berichten die binnenkomen, kunnen toegewezen worden aan één van je collega’s.

WhatsApp Business gedeelde inbox

Het voordeel hiervan is dat je niet voor iedere gebruiker een apart nummer hoeft af te sluiten, maar gewoon een algemeen nummer kunt gebruiken. Dit bespaart kosten en is duidelijker voor de klant.

Het is mogelijk om de team inbox van Trengo te gebruiken op verschillende apparaten. Trengo draait namelijk volledig in de cloud. Iedere gebruiker heeft een persoonlijk account. Er kan ingelogd worden via de browser, maar ook via de beschikbare applicaties voor iPhone & Android toestellen. 

Moet je kiezen voor de WhatsApp Business App of API?

Whatsapp business api

Het is helaas niet mogelijk om de gratis WhatsApp Business applicatie voor op de telefoon in te zetten voor meerdere gebruikers. Dit is alleen mogelijk via de officiële WhatsApp Business API waarmee Trengo integreert via verschillende officiële WhatsApp API partners. Maak je geen zorgen, wij ondersteunen het hele process om je binnen no-time live via de officiële WhatsApp Business API te hebben.

Probeer Trengo gratis uit 🚀

Bij Trengo is thuiswerken alleen geen obstakel meer om ons werk goed te kunnen blijven doen. Ben je benieuwd naar onze gedeelde team inbox? Probeer het zelfs dan eens uit, dat kan twee weken helemaal gratis.

Begin je gratis trial

Meer dan 20.000 bedrijven gingen je voor.

Lees ook:

Deel dit artikel van Luuk 🚀

Tags

Andere interessante artikelen

Nederlandse chatbot voorbeelden

5 Nederlandse chatbot voorbeelden ter inspiratie voor jouw website

Bij Trengo zijn we obsessief bezig met chatbots. Enerzijds omdat we ze zelf maken, maar ook…

Lees verder
Bedrijfssoftware

Dit zijn de 42 beste bedrijfssoftware oplossingen in Nederland

Vorige week sprak ik één van onze customer success medewerkers over een…

Lees verder
chatbot maken website

Een chatbot maken voor je website in 5 stappen

Bij Trengo kan je een chatbot maken zonder te hoeven programmeren. In deze blog leg ik…

Lees verder

Blijf up to date

Ontvang maandelijks geweldige content in je inbox. Geen spam.
Alleen geweldige content, we delen niet je gegevens met derden.