Cookie Preferences
close
Communication
Reading time icon
10
min read
November 7, 2022
Nov 7, 2022

Hoe bereik je klanten met jouw Black Friday deals?

Renske Start
Written by
Renske
Black Friday deals

Black Friday en Cyber Monday zijn beruchte drukke dagen. We hebben allemaal de video's gezien van klanten die de deuren van winkels platlopen. We hebben waarschijnlijk ook allemaal meegemaakt dat we online die laatste sale probeerden te scoren en het laatste artikelen net mislopen. Maar ook al zijn de hoge uitverkoopprijzen erop gericht om veel verkeer te genereren, het is niet zeker dat klanten bij jou terechtkomen. Voor hetzelfde geld (of minder) kopen ze bij de concurrent.

Je wilt dus dat klanten, oud en nieuw, op de hoogte zijn van jouw Black Friday deals. De makkelijkste manier om geweldige resultaten te boeken? Start een marketingcampagne via WhatsApp. Want met meer dan 2 miljard actieve gebruikers is dit berichtenplatform het meest populair.

In deze blog laten we zien hoe WhatsApp van waarde is voor je marketingcampagne en de Black Friday deals. En ervoor zorgt dat klanten je winkel bezoeken, of je online ontmoeten voor en na Black Friday.

Stel WhatsApp Business in voor een soepele Black Friday

WhatsApp Business staat al bekend als een geweldig platform voor klantenservice en -support. Daarnaast ontwikkelt het platform zich tot een geweldig outreach-tool voor marketingteams. Om een sterke marketingcampagne te starten en alles klaar te hebben voor de service en ondersteuning die je nodig hebt op Black Friday zelf, volg je deze drie stappen:

1. Maak verbinding met de WhatsApp Business API via een Business Solution Provider

De WhatsApp Business-app is geweldig, maar heeft enkele beperkingen. De app wordt gezien als een klantenserviceoplossing en niet als een outreach-tool. Bovendien kunnen inkomende berichten slechts door één teamlid tegelijk worden behandeld.

Voor de features waarmee je Black Friday-deals kunt stimuleren, is een verbinding met de WhatsApp Business API noodzakelijk. Gelukkig kan een aanbieder van WhatsApp Business-oplossingen dit voor je regelen. Zij maken een verbinding tussen jouw systemen en de API. Met een oplossing als Trengo heb je bijvoorbeeld een gedeelde inbox die je WhatsApp-kanaal omvat en toegang geeft tot alle belangrijke functies zoals auto- en quick-replies en chatbots. En bovendien kan je met het hele team berichten ontvangen en versturen naar klanten via meerdere apparaten.

2. Integreer met de webshop

Het doel van je marketingcampagne is om buzz te creëren rond de Black Friday deals. Met hopelijk veel verkeer naar de website en winkel als resultaat.

Belangrijk met de grote drukte is om geen tijd te verliezen door inefficiëntie. Al het klantcontact, voor, tijdens en na de campagne, moet zorgvuldig worden afgehandeld. En om dat te verwezenlijken wil je alle teams voorzien van wat ze nodig hebben om snelle ondersteuning en een geweldige klantervaringen te bieden.

Om te kunnen leveren moeten teams weten wat er gebeurt. Als een klant contact met hen opneemt, willen ze weten waar deze klant vandaan komt, wat de vraag is, wat deze heeft besteld... en meer. Bij voorkeur in één overzicht. Kortom: voor uitstekende service wil jouw team inzicht hebben in klantgegevens op de plek waar de conversatie plaatsvindt.

Dat is waar integratie met de webshop om de hoek komt kijken. Nadat alles, de gedeelde inbox inclusief WhatsApp als communicatiekanaal, goed is klaargezet door jouw WhatsApp Business Solution Provider integreer je met je webshop via Shopify, Magento, Lightspeed of anderen.

3. Stel templates in

We komen dichter bij de start van je Black Friday-dealcampagnes. Dus laatste stop voordat je klaar bent voor marketing via WhatsApp: maken van templates.

Templates moeten worden goedgekeurd door WhatsApp, maar geen zorgen. WhatsApp heeft 48 uur nodig om je templates te beoordelen, dus als je deze van tevoren ter beoordeling aanbiedt ben je op tijd. En als ze eenmaal zijn goedgekeurd, helpen deze templates om de reactietijd drastisch te verlagen.

Tip: Overweeg een paar verschillende en waardevolle templates te laten beoordelen. Zodat je na goedkeuring de verschillende templates hebt die je nodig hebt. Denk aan orderbevestigingen, informatieve updates over bestellingen en verzending en veelgestelde vragen.

Aan de slag met WhatsApp-marketing

Black Friday komt eraan en je wilt een extra marketingpush geven. Je hebt WhatsApp zakelijk ingesteld, het kanaal is gekoppeld aan je gedeelde inbox en je webshop ook. Alles staat klaar.

Nu wil het marketingteam er zeker van zijn dat iedereen op de hoogte is van de Black Friday deals. Maar hoe zorgen ze hier voor?

Er zijn drie manieren om het bereik van de Black Friday-campagne drastisch te vergroten:

- Gesprekken met chatbots en flowbots

Chatbots en flowbots op je website voor geweldige service en ondersteuning, ja graag! Maar vergeet ook de toevoeging voor marketing niet.

Zowel chat- als flowbots kunnen opduiken op je website en slimme geautomatiseerde gesprekken voeren met klanten. Chatbots herkennen trefwoorden en antwoorden met vooraf geschreven berichten. Antwoorden die het team vooraf kan invullen, en waar ze dus ook Black Friday deals in kunnen vernoemen.

Flowbots simuleren gesprekken met prospects en klanten en verwijzen door naar andere teams of geven meerkeuzeopties. En ook weer hier kan je de Black Friday Sale vermelden.

Met zowel de chatbot als de flowbot deel je deals met websitebezoekers of nodig je hen uit om naar de winkel te komen. En na Black Friday deel je net zo makkelijk de kortingscode voor Cyber Monday!

Belangrijk: Vraag om een WhatsApp opt-in via de chatbot en flowbot gesprekken. Want daarmee vergroot je je nieuwsbrieflijst enorm en verstuur je naderhand makkelijker WhatsApp broadcast berichten.

- WhatsApp Broadcast de Black Friday-deals

Met WhatsApp Broadcast bereik je grote groepen klanten. Maak een lijst met prospects, leads of klanten die je wilt overhalen om naar de winkel of je website te komen en stuur ze een bericht over de aankomende uitverkoop.

WhatsApp is het perfecte kanaal om betrokkenheid te stimuleren. Vanwege de gemiddelde open rate van 90% weet je zeker dat het bericht over de Black Friday deals wordt gelezen.

- WhatsApp Black Friday deals templates

WhatsApp template: Black Friday deal

Het is eindelijk zover!

Morgen lanceren we de langverwachte Black Friday Sale. Gedurende 24 uur scoor je de beste deals van het jaar. Mis het niet want de aanbiedingen duren tot de voorraad strekt!

Bekijk je favoriete items voor de laagste prijs ooit in onze winkel op 25 november. De deuren gaan om 9 uur open.

Wees op tijd!

WhatsApp template: online sale

Je hoeft dit jaar niet de deuren plat te lopen in onze winkels! We hebben de komende 24 uur ONLINE speciale Black Friday-aanbiedingen op al onze collecties.

Gebruik de [Black Friday promo code] om deze aanbiedingen vanuit je luie stoel te scoren.

Bekijk ze nu snel op onze website: [link].

WhatsApp template: laatste push Black Friday aanbiedingen

Met meer dan {{1}} verkochte artikelen, gaat [product] echt hard. Nog maar een paar uur om de beste deal van het jaar te pakken!

Bezoek onze winkel op de 25e, of als je geen zin hebt in het gedoe van Black Friday maar wel je favoriete item wilt scoren voor een Black Friday prijs, bezoek dan onze website op Cyber Monday.

Online Cyber Monday deals beginnen om 8 uur precies, vergeet het niet: [link]

Stuur een WhatsApp-nieuwsbrief

Naast campagnes kan je ook in je nieuwsbrieven de aankomende Black Friday deals vermelden. Maar we hebben het niet alleen over e-mailnieuwsbrieven, die slechts een open rate van zo'n 20% hebben (e-commerce e-mails hebben een nog lagere open rate van 15,68%). Want er is ook de optie om een WhatsApp nieuwsbrief te sturen. Zo kom je je klanten tegemoet op het kanaal dat ze het meest gebruiken.

WhatsApp nieuwsbrief template: Black Friday

Hoi {{1}},

Je bent een van onze trouwste klanten! Het is dus logisch dat we je wat insider info geven over onze Black Friday deals.

Op 25 november gaan onze deuren om 9 uur 's ochtends open en hier bekijk je welke artikelen zwaar afgeprijsd zijn:

[Collectie link 1]

[Collectie link 2]

[Collectie link 3]

Check de routebeschrijving naar de winkel: [link]

Komt het niet uit om naar de winkel te komen? Geen zorgen! We houden je op de hoogte van Cyber Monday en de online kortingscode die je nodig hebt om de volgende geweldige deal te scoren.

WhatsApp marketing seizoensgebonden? Nee, voor elke sale

Marketingcampagnes draaien om het creëren van buzz, bereik en conversie. Door WhatsApp Business toe te voegen als kanaal, bereik je veel klanten via hun favoriete platform. En zorg je er voor dat zoveel mogelijk mensen met de Black Friday-campagne in aanraking komen.

Probeer WhatsApp Business Trengo 14 dagen gratis uit.

PS. Op 25 november wordt het extreem druk in de winkel en op Cyber Monday verplaatst de drukte zich naar online. Zorg er dus ook voor dat het klantenserviceteam klaar is om de drukste periode van het jaar goed door te komen. Bekijk hier onze tips & tricks.

Renske Start
Written by
Renske
Content Marketer

Table of Contents