Cookie Preferences
close
Communication
Reading time icon
10
min read
May 17, 2021
May 17, 2021

WhatsApp Business met meerdere nummers gebruiken

Pim de Vos
Written by
Pim
WhatsApp Business met meerdere nummers

Steeds meer bedrijven zitten met een uitdaging: hoe gebruik je WhatsApp Business met meerdere nummers? Maar met de WhatsApp Business API komt daar voor eens en voor altijd een antwoord op. Hiermee kun je namelijk meerdere telefoonnummers managen in één overzicht. Het gehele team krijgt toegang tot het platform zodat ze kunnen samenwerken aan de berichten. Gemakkelijk, efficiënt en snel.

Hoe kun je WhatsApp Business gebruiken met twee nummers (of meer)?

Met Trengo kun je meerdere WhatsApp Business nummers managen in een klantenservice platform. Zo hoef je niet steeds meer telefoons uit te wisselen op kantoor. 😉

Je kunt samen met je collega's samenwerken in één overzicht waar alle berichten van verschillende WhatsApp Business nummers samenkomen. Het is gemakkelijk om berichten op te pakken, berichten toe te wijzen en samen te werken. Of je team nu op afstand werkt of in het kantoor.

De voordelen van twee of meer WhatsApp Business nummers managen in een platform

De WhatsApp Business app is vooral bedoeld voor kleine bedrijven. Daarom kan je de app slechts gebruiken met één telefoonnummer, één gebruiker en één apparaat. Dit is prima wanneer je een avondwinkel runt, maar niet wanneer je een middelgroot of groot bedrijf hebt. In dat geval moet je team de mogelijkheid hebben om samen te werken. Hier volgen vier redenen waarom Trengo het managen van meerdere WhatsApp Business nummers makkelijk maakt:

1. Manage alle WhatsApp Business gesprekken met je team

Stel dat je twee WhatsApp nummers hebt. Eentje voor je sales team, de ander voor customer service. Het doorverwijzen van gesprekken tussen twee teams zonder de juiste infrastructuur wordt dan snel een zooitje. Je stuurt dan al snel telefoonnummers of e-mail adressen heen en weer.

En dat wil je niet. Je wil de klanten snel kunnen helpen, welk nummer ze ook te pakken hebben gekregen. Het doorverwijzen is jouw probleem, en mag nooit het probleem van de klant worden.

Met Trengo wordt dit makkelijk. Als je ervoor kiest om je WhatsApp gesprekken per team te managen, kunnen de teams die berichten gemakkelijk doorverwijzen naar een ander team. Zonder de klant lastig te hoeven vallen.

2. Automatiseer gesprekken met bots

Door je WhatsApp Business gesprekken in Trengo te managen, krijg je de mogelijkheid om chatbots in te zetten. Klinkt misschien ingewikkeld, maar maak je geen zorgen. Het instellen van een bot in Trengo is eenvoudig. Je hebt geen coding skills nodig.

Je kunt de bots inzetten om automatisch antwoord te geven op veelgestelde vragen. Denk aan vragen over de openingstijden, of het retourproces. Dit bespaart je team veel tijd die het kan gebruiken om klanten met ingewikkeldere vragen van dienst te zijn.

3. Verkrijg waardevolle insights

Door de WhatsApp Business API met een klantenservice platform als Trengo te verbinden, krijg je toegang tot waardevolle data. Zo kun je het antwoord krijgen op vragen als:

  • Hoe veel WhatsApp gesprekken voert mijn team dagelijks?
  • Hoe snel beantwoordt mijn team vragen op WhatsApp?
  • Wat zijn de meest gestelde vragen op WhatsApp?
  • Welke producten verkopen we het vaakst via WhatsApp?

4. Manage al je communicatie in één platform

Naast WhatsApp kun je in Trengo ook al je andere communicatiekanalen managen. Van e-mail tot voice en van WhatsApp Business tot Facebook Messenger. Zo kan je team een duidelijk overzicht bewaren van alle lopende gesprekken met klanten.

Zo hoef je nooit meer heen en weer te klikken tussen verschillende kanalen. Want dat wil natuurlijk niemand.

[embed_nl_signup]

Pim de Vos
Written by
Pim
Senior Content Marketer

Table of Contents