Cookie Preferences
close
Articles Related to News
Reading time icon
10
min read
April 14, 2020
Apr 14, 2020

Steun je favoriete kroeg of restaurant via Helpdehoreca

Pim de Vos
Written by
Pim

Door de coronacrisis verkeert de horecawereld momenteel in zwaar weer. Café’s, restaurants, kroegen; ze zijn allemaal noodgedwongen dicht. Gelukkig is er een mogelijkheid om ze te steunen!

Een grote groep partners (onder meer Koninklijke Horeca Nederland, Gifty, HEINEKEN, Vrumona, Coca-Cola en Red Bull) heeft namelijk het initiatief Helpdehoreca in het leven geroepen. Via deze website kun je nu een waardebon kopen van jouw favoriete café, kroeg of restaurant. Zo help je ze deze moeilijke tijd door.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=3gwzRPY2PwE&feature=emb_logo

Het initiatief is in een mum van tijd opgezet en kreeg al snel veel aandacht en vragen van bezoekers. Al die vragen worden nu beantwoord met behulp van de live chat van Trengo. Omdat ook wij de horeca in Nederland een warm hart toe dragen, hebben we Helpdehoreca daarom 90% korting gegeven op onze software. Krijn Hoogesteger, werkzaam bij HEINEKEN en één van de initiatiefnemers, vertelt ons meer over het mooie initiatief.

Het ontstaan van Helpdehoreca

“Door de crisis kunnen veel horeca ondernemers nu dus geen gasten ontvangen,” aldus Krijn. “We zijn toen met een groep collega’s gaan brainstormen over hoe we deze horecaondernemers, naast de andere maatregelen, nog meer konden ondersteunen. Daaruit is het idee ontstaan om te zorgen dat consumenten een waardebon kunnen aanschaffen voor hun favoriete horecazaak. Deze kunnen ze dan verzilveren wanneer de horeca weer open mag. Op die manier ontvangen horecaondernemers nu al inkomsten, waarmee ze een deel van hun vaste kosten kunnen blijven betalen. Daarnaast zorgt dit initiatief voor meer traffic als de horeca haar deuren weer opent.”

De uitdaging

De lancering van het initiatief moest in sneltreinvaart worden uitgevoerd. Ook de communicatie met websitebezoekers moest daarbij worden geregeld. Ondanks een uitgebreide Q&A pagina stromen de vragen namelijk continu binnen. 

Zo willen veel bezoekers bijvoorbeeld weten wat er met hun waardebonnen gebeurt als een horecazaak failliet gaat en vragen sommige ondernemers zich vaak af waarom ze na aanmelding nog niet direct op de website staan. Daarnaast zijn er ook veel vragen van mensen die het initiatief op hun eigen manier willen steunen. Zo bieden partijen gratis media-aandacht aan en zijn er andere initiatieven die de krachten willen bundelen. 

Om al deze vragen van horecaondernemers en consumenten te kunnen beantwoorden, moest er in no time een oplossing worden gevonden.

De oplossing

De Helpdehoreca organisatie besloot al snel om een live chat in te schakelen. Krijn legt uit: “We kozen voor een live chat op de website om bezoekers snel te kunnen beantwoorden. Dat leek ons via e-mail of telefoon lastiger. Daarnaast kunnen we klanten met technische vragen over de waardebonnen doorverwijzen naar onze partner Gifty, die dezelfde live chat software van Trengo gebruikt.”

Er moesten maar liefst 50 man snel worden ingewerkt.

Krijn maakte eerst een proefaccount aan om Trengo te testen. “Ik had maar kort de tijd om uit te zoeken hoe alles werkt, maar het sprak allemaal voor zich. Het is overzichtelijk en je ziet gelijk waar alle berichten binnenkomen en hoe je erop kunt reageren. Het duurde niet lang voor ik door had hoe alles werkt.”

Vervolgens moest ook de rest van het team worden ingewerkt. “Met de collega waarmee ik dit communicatiestuk heb opgestart hebben we maar liefst 50 man snel in moeten werken. Ook dat ging gelukkig makkelijk en snel. We hebben iedereen eerst geholpen met het opzetten van het account en daarna iedereen wegwijs gemaakt in de tool. De live chat is vervolgens snel na de lancering van Helpdehoreca online gegaan.”

De tussenstand

Op dit moment doen er al meer dan 6500 horecazaken mee met Helpdehoreca en er is inmiddels al meer dan 1 miljoen euro aan waardebonnen verkocht. Dit wordt wekelijks uitbetaald aan de horecaondernemers. Het doel is om uiteindelijk maar liefst 10 miljoen euro op te halen.

Ook een steentje bijdragen?

Samen kunnen we de Nederlandse horeca steunen. Koop via www.helpdehoreca.nl een waardebon voor jouw favoriete kroeg, café of restaurant. Op de website zijn alle horecazaken die deelnemen te vinden.

Pim de Vos
Written by
Pim
Senior Content Marketer

Table of Contents