Cookie Preferences
close
Articles Related to Communication
Reading time icon
10
min read
September 9, 2020
Sep 9, 2020

Waarom bedrijven niet moeten stoppen met het gebruiken van e-mail

Liselot Hofman
Written by
Liselot
shouldnt-stop-mail

Ik kom steeds vaker artikelen tegen waarin wordt beweerd dat e-mail niet meer is dan een enorme last op onze schouders. Inefficiënt en gedateerd. Sommigen raden zelfs aan om helemaal te stoppen met e-mail. Interessant. Zeker aangezien statistieken een sterke toename in het gebruik van e-mail laten zien.

En als onze klanten e-mail niet opgeven, hoe kunnen wij dat dan wel doen? Niet dus. Maar dan moet er wél iets veranderen aan de manier waarop we e-mail gebruiken.

Dát is waarom we met Trengo zijn begonnen. Met onze tool kan jij met je team op de juiste manier aan e-mails werken.

In deze blog leg ik uit waarom bedrijven vooral moeten blijven e-mailen en hoe ze dat moeten doen.

Waarom we vast blijven houden aan e-mail

Voor de meeste bedrijven voelt het efficiënt gebruiken van e-mail bijna als een droom. Lange e-mail threads, interne e-mails, spam, noem maar op.

Volgens de artikelen die ik eerder aanhaalde, ligt het probleem bij e-mail in het algemeen. Het is een oneindige to-do lijst die steeds meer lasten met zich meebrengt. Totdat je uiteindelijk gebukt gaat onder deze druk.

Maar wacht even. Is het dan echt voorbij?

Niet als je het ons vraagt.

Wist je dat:

  • Het totaal aantal verzonden en ontvangen bedrijfs- en klant gerelateerde e-mails per dag op zal lopen van 306 miljard in 2020 tot 361 miljard in 2024 (The Radicati Group, Inc.)
  • Het aantal actieve email gebruikers zal toenemen van 3.9 miljard tot 4.3 miljard in 2023 (Statista)
  • E-mail altijd onmisbaar zal zijn op het internet, simpelweg omdat er nu eenmaal een e-mail acount nodig is voor vrijwel elke online activiteit. Denk bijvoorbeeld aan social media, het aanmaken van accounts en online winkelen (The Radicati Group, Inc.)

Kortom: het is niet over.

Er zijn meer dan genoeg redenen waarom we niet moeten stoppen met email. Laten we beginnen met e-mail op de juiste manier te gebruiken.

E-mail op de juiste manier gebruiken

Hier zijn drie verbeteringen die ervoor zorgen dat e-mailen weer leuk en efficiënt wordt.

1. Werk samen aan e-mail

Laten we beginnen met het probleem van samenwerken. Veel bedrijven houden zich namelijk nog steeds vast aan het gebruik van CC’s…

Laten we daar alsjeblieft mee ophouden.

Met Trengo kan je samen met je team werken in één inbox. Tag je collega simpelweg onder een e-mail en begin een gesprek in de thread. En dat alles zonder dat de klant ook maar iets doorheeft.

2. Automatiseer tijdrovende taken

E-mail - zoals we het kennen - laat ons steeds opnieuw dezelfde taken uitvoeren. Antwoord geven op terugkerende klantvragen, e-mails doorsturen naar collega’s, e-mails opslaan in de juiste map, enzovoort. Hoe fijn zal het zijn om al deze taken van je af te kunnen laten glijden?

  • Rules sturen jouw bericht automatisch naar de juiste persoon en plek op de juiste tijd.
  • Quick- en auto-replies zorgen ervoor dat je klant altijd antwoord krijgt, ook na sluitingstijd.

3. Manage je e-mails

Manage je gehele mailbox door de volgende tools te gebruiken:

  • Wijs verschillende e-mail adressen toe
  • Gebruik statistieken om teamresultaten in kaart te brengen
  • Maak teams aan om in te werken

De toekomst van e-mail

Duidelijk, toch? Je moet wat ons betreft vooral niet stoppen met e-mail. Het blijft voorlopig één van de belangrijkste communicatiemiddelen. We moeten het echter wel anders gaan aanpakken om te zorgen dat we efficiënt kunnen blijven werken.

[embed_nl_signup]

Liselot Hofman
Written by
Liselot

Table of Contents