Cookie Preferences
close
News
Reading time icon
10
min read
February 26, 2020
Feb 26, 2020

Trengo ontvangt investering van 1.75 miljoen van Peak Capital voor verdere groei

Patrick Meutzner
Written by
Patrick
Het fantastische Trengo team

Het hoge woord mag eruit: venture capital fonds Peak Capital investeert 1.750.000 in Trengo. Na de afgelopen jaren honderden klanten te hebben geholpen met hun klantcommunicatie, is het nu tijd voor bigger and better.

En daar zijn we enorm trots op 💪!

Met de investering van 1,75 miljoen kunnen we ons sales- en marketing team uitbreiden en het development team flink versterken om het product verder te verbeteren. Zo kunnen we onze Nederlandse klanten nog beter tot dienst zijn, terwijl we stukje bij beetje uitbreiden naar de rest van Europa en de Nederlandse positie versterken.

Ons avontuur begon terwijl Marcel en ik samen een web development bureau hadden. We wilden voor onze toenmalige klanten zo goed mogelijk bereikbaar zijn op WhatsApp, Facebook, Telegram en traditionele kanalen zoals email en telefoon. Op die manier dachten we te kunnen zorgen voor de best mogelijk service.

Het monitoren van al deze kanalen was echter zó tijdrovend, dat we al snel op het idee kwamen om één gezamenlijke inbox te maken. Nooit meer heen en weer klikken tussen al die schermen. Nooit meer berichten missen op dat ene platform waarop je steeds vergeet in te loggen. Tig interne mails van collega’s per dag? Verleden tijd.

Dat idee hebben wij toen ook maar gewoon tot leven gebracht. Tijdens een korte brainstormsessie bedachten we de naam Trengo en  een maand later ging het product live. Sindsdien is het aantal klanten supersnel gegroeid en wordt het product met de dag beter en beter.

Zo bieden we nu ook de mogelijkheid om een chatbot of flowbot in te stellen, waarmee klantgesprekken volledig geautomatiseerd gevoerd kunnen worden. 

En nu is dus de tijd gekomen om het product nog verder te verbeteren én uit te rollen in de rest van Europa!

Waarom toch een investering en waarom Peak Capital als partner?

Sinds het begin hebben we Trengo uit eigen omzet gefinancierd. Tot voor kort waren we dan ook helemaal niet actief op zoek naar een investeerder. We groeiden namelijk al snel, en waren daarnaast vanaf de start winstgevend. We hebben samen met ons geweldige team gewerkt aan een mooie bedrijfscultuur die ondertussen als een huis staat.

En toch toch hebben wij gekozen om een samenwerking aan te gaan met Peak Capital, voor de kennis en ervaring. Met name wanneer het gaat om het opschalen van SaaS bedrijven op internationale schaal. Gezien onze ambitie om Trengo internationaal groot te maken, is deze samenwerking met Peak Capital een match made in heaven.

Op naar de toekomst 🚀

In de afgelopen jaren hebben we hard gewerkt om Trengo zo efficiënt mogelijk te maken. Met de investering van Peak Capital wordt het mogelijk om het product nog verder te optimaliseren. Verbeterde features, nieuwe integraties en nóg meer mogelijkheden voor onze klanten. We nemen meer experts aan en investeren zo meer in kennis en techniek. Zo maken we Trengo beter voor de trouwe gebruiker, terwijl steeds meer bedrijven van ons zullen horen en niet meer om ons heen kunnen als team-inbox voor de organisatie.

Tegelijkertijd zijn we momenteel druk bezig met het inrichten van ons nieuwe kantoor om de groei bij te kunnen benen. Waar ons geliefde oude kantoor met 16 man wat klein begon te worden, is er in onze nieuwe HQ ruimte voor maar liefst 75 mensen. En ook nog op één van de mooiere plekjes in Utrecht, met een private dakterras van 80m2 en een enorm groot groen park om heerlijk de zomer met het gehele team te door te brengen.

Kortom, het zijn spannende en drukke tijden voor Trengo. We houden je op de hoogte! ;-)

[hubspot portal="7219685" id="7288ccfb-c2a5-49ea-9349-66aa3be05b95" type="form"]

Patrick Meutzner
Written by
Patrick
Co-owner

Table of Contents