Whatsapp Business API

WhatsApp
Feb 18, 2018
10
min read
Written by
Patrick
A newsletter designed to help you grow
How are teams just like yours making use of their time and resources? How are they unlocking customer delight? Join The Convo and find out.
See Trengo in action
Extensive integrations
Easy configuration
Scalable pricing structure
Learn more

WhatsApp lanceerde gisteren de Business API voor het grote publiek. Dat is goed nieuws, want dit betekent dat het binnenkort officieel mogelijk is om je bedrijf via Trengo op WhatsApp aan te sluiten. Met deze officiële WhatsApp Business API kan WhatsApp eindelijk worden gezien als een volwaardige toevoeging voor de klantcommunicatie.

De WhatsApp Business API in een notendop

De WhatsApp Business API is vooral bedoeld om klanten op de hoogte te houden van gemaakte afspraken of verzendinformatie en is daarmee een uitstekende toevoeging voor de klantenservice. Zoals WhatsApp zelf laat blijken op hun blog: het initiatief voor een gesprek ligt hierin namelijk bij de klant. Hij of zij kiest er voor om een gesprek te starten met de organisatie. Indien er nog geen contact is geweest tussen beide partijen, is het voor het bedrijf niet mogelijk om een bericht te sturen. Op deze manier wil WhatsApp voorkomen dat de tool voor promotionele doeleinden wordt ingezet.

Een andere maatregel waarmee WhatsApp de consument in bescherming wil nemen is de 24-uurs regel. Dit betekent dat organisaties naar verwachting 24 uur de tijd hebben om klanten te voorzien van een antwoord. Na deze 24 uur kunnen er enkel nog templates (vaste replies) verstuurd worden. Voor deze templates zal WhatsApp een extra fee per verstuurde template in rekening brengen.*

* Bovenstaande berichtgeving is onder voorbehoud. WhatsApp Inc, tussenleveranciers en/of Trengo kunnen mogelijk een vast bedrag per bericht en/of template hanteren.

De WhatsApp Business API en Facebook

De Business API zal op het Facebook-netwerk en de bijbehorende community gaan draaien. Met het gebruik van de API zullen de berichten tot aan de ontvanger beveiligd blijven met de WhatsApp end-to-end encryptie, zoals dat nu al werkt .

Een WhatsApp-koppeling in Trengo

Alle communicatie via één inbox; dat is ons motto. Momenteel zijn we dan ook al druk aan het kijken naar de mogelijkheden om WhatsApp officieel via Trengo te laten verlopen. Zo zijn we aan het onderzoeken of we via de WhatsApp/Facebook API of een tussenleverancier WhatsApp officieel al aan onze klanten aan kunnen bieden. Zodra we meer nieuws hebben over de stap om jouw bedrijf officieel op WhatsApp via Trengo aan te sluiten, laten wij je dit uiteraard weten. We zitten er bovenop!

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent WhatsApp? Hou dan deze pagina in de gaten!

Let's meet

Grow your business with loyalty. Bring all of your customer contact into one, single platform to unlock delight at every step of the way.
Plan a demo